//www.hscripts.com --> ad>
2013-07-31 ? 23:24:41

Jag har missat att skriva mycket här inne. Så ni får några rader yranbabbel.

Yran kom, yran var och yran försvann från stan inom loppet av några dagar.

 

Bandet var fult. Jag hade inga fina kläder hur mycket jag än catwalkade fram och tillbaka med olika plagg strax innan vi skulle åka.  Vi tappade bort varann och kom sent. Men även om det inte alls var speciellt supermegafantastiskt första festivaldagen kan man faktiskt bli fångad under armen av en kompis och tränga sig längst fram på någon rockkonsert, skrika skrika och ha händerna i luften som dom mest trogna och tuffa hårdingar till fans som fanns runt omkring oss, och i alla fall locka fram det roliga, det galna, det fina och det störda festivalochfolkköveralltmenjagtrivsbraändå-kaoset mitt i publiken. Det funkar rätt bra och jag hade kul, och då kunde jag inte ens en sång, inte en enda rad.

 

Sen hittar man vänner och så cyklar man hem i natten, begraver sig i täcket och väntar på nästa festivaldag som vi alla kommit överens om skulle bli så otroligt mycket bättre. Det var den också. Bra, väldigt bra. Men det bästa är att man ena sekunden kan gunga framför first aid kit och försiktigt försiktigt sjunga med för att dom ljusaste tonerna inte ska skära igenom i publikhavet, tillsammans med en näve vänner, att nästa stund vid en annan scen stå tillsammans med andra fina vänner till Linnros och som ett team brotta bort andra som bara var ivägen. Sen helt plötsligt möta upp resten av vänskapsgänget, splittras men endå hitta varandra om vartannat, skrika och vinka till presidenttalet. Men jag fick fan ingen flagga fast armkrok funkade minst lika bra, raketer och pratglada människor, och till sist sitta mitt på vägen med gratis (!!!) popcorn som jag lyckades fånga.  Annat folk anlände, annan gratismat kom och samtidigt som festivalen plockades ner satt vi där med våra papperspopcorn från backen och mosad räkmacka och det var hur bra som helst faktiskt.

 

Och under varje fina fina fina ögonblick tänker jag måste knäppa kort måste spara allt och måste minnas, men gör det inte. Jag har alla stunder bilder tankar skratt och allaalllaalla stunder i huvudet men på kamerarullen ekar det tomt. Jaja, yran var sådär lagomt fin och det minns jag i alla fall.

2013-07-29 ? 19:28:41

Vad man kan älska dig

 
En kletig och knubbig hand som alltid finns där när allting är sådär blä. Jag och lille lekte lite med kameran i veckan och aaaaa jag älskar honom så mycket att jag kan klättra upp på taket typ. En liten människa som säger så mycket roligt att jag bara vill pussa ihjäl honom. 
 
 
Såhär ser min nya blus från kupan ut förresten, jag älskar att man kan gå fram till kassan, kasta fram 25 kronor som endå skräpar i fickan och sen nöjd gå därifrån. Annars känner jag mig alltid så pank när jag shoppar.
2013-07-24 ? 20:22:00

För blommorna är så fina och tyget så skönt.

Jag brukar inte vara den som alltid hittar fynd i den mest övergivna rea-hörnan men för flera veckor sedan hittade jag dom här shortsen som jag minns att jag ville köpa för några år sedan. Då hade jag fått betala 498 kr för dom båda, medans jag nu endast gav 99 kr. Snåljåpen och fyndar´n i mig bara jublar!

2013-07-23 ? 23:01:54

En sån där segigt fin dag där allt måste dokumenteras och fotas utan anledning, en sån hade jag idag

 
Igårkväll och hela dagen idag har solen varit ute och skinit och det har även jag. Jag och några av dom gosigaste satte oss på stråket, vid vattnet, plockade på oss buffémat och göttade oss. Så gott och fint det var. Sen idag har jag gjort allt utomhus endast iklädd i bikini, en vit fluffig klänning och sovfrisyren från natten. Tackade gud för både solskenet och för att det finns så gottiga saker som vattenmelon i hettan och sushi när magen kurrar. Och mitt i allt somnade jag vilket gav sina spår i form av en rödbränd rumpa, men det lilla priset är jag villig att betala. Aldrig att jag klagar på sol mer. Sen snörade jag på mig springskorna och sprang en sväng också. Med hemmagjorda plåster på hälarna och yranmusik i mina öron.
Nu känner jag ett uns av solsting och enorm trötthet efter min utmattande dag (hehehe) så ett PLL avsnitt och lite sömn är precis vad jag vill ha just precis nu. 
2013-07-21 ? 23:45:59

Om den är riktigt lång och nästan inte syns då?

 
Ååå vad jag tycker att långa gardinluggar är fina. Och med "Ååå-et" menar jag både att det verkligen är jättefint men också Ååå-ar jag för att risken finns att jag återigen gör samma misstag och klipper mig. Stoppa mig någon! Men jag vill nästan klippa en riktigt lång lång lång gardinlugg som bara syns när man vill att den ska synas. Alltså inte riktigt lika tydligt som på alla bilder ovanför. Är jag helt dum nu? Ja det är jag. Och efter förra årets klippa-kort-incident borde jag ha lärt mig att konstiga och ogenomtänkte hårklipp inte är något som jag bör ge mig in på. Men jag tänker att om den är så lång och osynlig blir det ju ändå inte så stor skillnad. Måste suga länge och hårt på den karamellen hörrni. Helst jättejättelänge. Och då behöver jag en hel karamellburk. Ååå vad jag kommer Ååå-a mig innan det här är slut.
2013-07-20 ? 20:18:00

Sånna som jag har letat efter hur länge som helst.

Jag älskar att farmor & farfars stuga är som en enda äventyrskoja. Där farmor alltid har stekt dom bästa pannkakorna i världen där till mig, det är där jag brukar lägga kortpassians när det spöregnar ute och just där har farfar lärt mig nästan allt jag kan,. En gång var jag och lillebror tillochmed i tidningen för att farfar hade delat sina täljarkunskaper med oss. Det är sant. Leta efter ÖP och fyra små snea trägubbar så har ni hittat rätt.
Iallafall, förra veckan när vi besökte stugan skulle jag städa ministugan (med en tusenårig gammal damsugare faktiskt, hur söt som helst) och hittade ett par shorts i garderoben. Vi har inte listat ut vem dom tillhörde men nu är dom iallafall mina. 
2013-07-19 ? 17:26:00

Jag saknar sol och bara ben.

Min klänning är från bikbok, kavajen från åhlens och väskan från mormor.
 
Såhär har jag sett ut några gånger i sommar. För ska verkligen vädergudarna envisas med att ge mig dåligt väder kan jag lika gärna protestera vilt genom att bära min sommarklänning iallafall. Även om jag bar min jacka och ett par strumpbyxor till, för att inte behöva hacka tänder och få gåshud. 
2013-07-18 ? 23:10:39

Ibland blir jag hungrig. Du med.

Ååå det är som att min lilla blogg desperat ropar efter inlägg just nu, så jag känner att varför inte mata på med en rejäl tugga på en gång? Det får bli någon form av matsaga så håll i hatten!
 
Först skulle jag vilja tipsa er om denna frukost som jag åt häromdagen, för den är pretty damney good som Rachel skulle ha sagt (förlåt, det gick inte att motstå ett vänner-uttryck. Eftersom att vi är internet-lösa för jämnan just nu är det mest vänner från min box som får underhålla mig).
Men tillbaka till gröten- kanel och kardemummahavregrynsgröt med nötter, toppat med egengjort mandelsmörkrisp, bananer och ännu mera kanel. Jag vet.
 
Samma effektiva morgon (vad hände där?) gjorde jag dessa sockerfria kakbitar med honung. Dom får kanske inte samma wow-effekt som gröten, men jag tuggar iallafall hellre på dom här smulorna än bark och annan sockerfriskit.
 
Och när vi ändå är inne på mat. När jag är uttråkad är jag nog som mest effektiv och huslig. Jag hade ingenting att göra så jag drog fram alla dom där flaskorna och rörorna som jag knappt vågat röra förut och kokade ihop en skrämmande improviserad thai-gryta. Receptet kan jag alltså inte alls ge er och jag tror absolut inte alls att jag kan återskapa den här måltiden. Nästa gång blir det säkert något helt annat av samma ingredienser. Fasligt spännande. Men iallafall, jag som endast gillar thai-mat när jag är riktigt sugen gillade verkligen den här. 
Mer improvisation till folket!
 
Och ja, för att avsluta det här matliga inlägget kan jag bara berätta att efter ett jordgubbsförsäljningspass sitter jag nu och gottar på det här ovanför. En oslagbar kombination. Alltid och föralltid.
2013-07-14 ? 22:06:22

ååå vad jag har saknat er

Nämen hej och ååå godkväll på er mina små hjärtegryn och gullefjun!
Det är med glädje jag kan meddela att jag tillfälligt har funnit ett internet, och det mina vänner är materiell, ytlig och bortskämd lycka. Ni ska veta att jag har längtat och velat blogga, skriva och ta min lilla del av vad dom sociala medierna har att erbjuda, men nu när jag väl har möjlighet har jag inte så mycket att berätta endå, fast ändå så ofantligt obeskrivligt mycket. 
 
Jag har varit glad. Så fruktansvärt fint glad åt sommaren. Glad över att jag och en av gamlingarna på brunkullan satt och pratade långt efter att jag hade slutat min sista dag. Jag sa att jag aldrig skulle glömma henne. Hon gav mig råd och jag önskade att hon skulle förstå hur himla fin hon var. 
Sen är jag spralligt glad över att de närmsta månaderna som jag har framför mig inte bara betyder sommarlov utan också två semesterresor. Jag ska åka utomlands med mina vänner och som en liten gräddklick på moset när skolan och höstregnet har kommit ska vi åka till Budapest en sväng. Förstå vad jag är glad.
Sen är jag också bara sådär glad över att ha plockat smultron på strå med lillebror när vi spenderade några dagar i stugan med farmor & farfar. Är också bara överglad över massa småsaker hela tiden. Glad över att farmors farmors gamla cykel blivit min och är redo att åkas, glad över att mina frukostar har blivit extra goda och glad över att springrundan gick bra idag. För så ska det vara på sommaren. Man ska vara glad.
 
2013-07-09 ? 23:50:00

En somrig klädsel

Såhär kan jag nu gå klädd i sommar. Alltså fatta. Att det är sommar på riktigt alltså.
2013-07-04 ? 23:44:00

Som fotkramar

Jag ville bara presentera och låta er hälsa på mina nya fotvänner i sommar. Jag älskar färgen, rosetterna och toffsarna längst fram. Men det jag älskar mest är hur dom kramar om mina fötter, mina slitna, krossade och skavda stackars fötter. Många använder uttrycket "passar som handen i handsken" men jag skulle hellre säga "som foten i världens skönaste och mjukaste skor från scorett". 
2013-07-04 ? 17:56:00

Men jag är iallafall glad nu

 
Jag kämpar fortfarande på med det här internet-problemet som mina älskvärda men smått tekniskt efterblivna föräldrar i kaos ställt till med, men jag vill iallafall att ni ska veta att allt är så himlans väldans bra just nu. För det är barfotaväder, brunkullan-jobb, storsjöcups-liv i stan, solstrålar och brunbrända kinder hela tiden. Och jag har som mål att göra extra goda frukostar nästan varje dag nu i veckorna. Om jag håller mitt mål får ni kanske se några smygbilder av vad jag har mumsat i mig, när internet-guden skänker mig lite hjälp.
2013-07-03 ? 18:48:00

Med broderade blommor, plisserade längder och gammal väska

 
Iklädd i min gamla mellanlånga kjol, nya linne, flätat gammalt skärp och mormors gamla axelremsväska. Så somrigt och fint vill jag klä mig varje varje varje dag nu på lovet.
2013-07-02 ? 22:24:06

Om ni vill veta hur göttigt man kan ha det

Jag är nyduschad och nerbäddad, äter Ben&Jerry´s, ser på serier och allmänt bara älskar livet. På något underligt sätt har vi fortfarande internet. Ingen vet varför och ingen vågar ta reda på det heller.
Fint.
2013-07-02 ? 20:08:00

Några nya sommarplagg

En reaklänning från bikboks klädställningar.
 
En svart passar-till-allt-och-är-jättebra-att-dra-över-när-det-är-småkyligt-jacka från åhlens av alla ställen. Se där.
 
Även den här vita blusen hittade jag inne bland åhlens gömmor. På rea dessutom.
 
Ännu ett bikbok-fynd. Den är en klänning. Den är i den perfekta blåfärgen. Och den är så lagomt skön att ha om sommaren. 
 
Och så den här godingen. Vad jag gillar den alltså. Det är det enda köpet jag gjort inne på gina tricot på hur länge som helst men jag gillar den massor, speciellt till kjolar och söta shorts. Då gör det ingenting att den är för stor och kostade lite för mycket för en liten tygtrasa.
 
Så. Det var några av mina nya plagg det. 
 

Om

Min profilbild

Hanna