//www.hscripts.com --> ad>
2013-09-24 ? 22:45:55

Som vanligt hänger jag inte alls med tiden...

Inlämningar lämnas in, jag har börjat fila på min packlista (ytterst lilla, helst minimala bör tilläggas) och jag förbereder mig inför morgondagen. Pengar måste växlas, passet måste tas fram och jag måste emotionellt ställa in mig på weekend-mode. Vi hörs om ett par dagar gosar!
 

2013-09-23 ? 00:21:10

Week of budapest!


 
Jag lever i kaos. Oftast brukar jag gilla konstigheter och kaos men inte nu. 
Det är för mycket byggarbete i mitt hem, för mycket tankar i mitt huvud, för mycket läxor att orka med och för komplicerat för mig att få tag på mat. Jag måste gå ut runt huset för att komma till kylen, jag har inte sett ett kök på flera dagar och det närmsta jag har kommit är mammas ihopplock med kylbox och bokhylla med glas, under trappen. Och ja, en kaffekokare på toaletten också. Det är allt. För köket ligger numera ute i släpvagnen, i bitar. En dummare idé har ingen haft skulle jag tro.
 
Men hey och hå för på onsdag smäller det! Jag ska låta budapest få omfamna mig med öppna armar och jag längtar så himlans nu. Ralalalala. Jag kan ingenting om staden, vet ingenring och hoppas nästan ingenting. Men jag längtar och ingen läxa, ingen golvborr klockan nio på morgonen och ingen trötthet kan ta det ifrån mig.
 
Nu ska jag äta prima parmaskinka. 
2013-09-17 ? 20:57:00

Höstiga blommor

Alltså jag trodde inte att jag skulle våga klä mig såhär, men det har jag gjort flera gånger förra veckan. Jag älskar blommorna och hur höstiga dom är. Just här var det rätt varmt ute, i fredags när jag kommit hem från skolan strax innan jag cyklade in mot stan för att hälsa på farmor & farfar. 
 
 
Men när det blir kallare tar jag på mig kappan som är skönast i världen och ryggsäcken och vips är jag redo för kylan!
2013-09-15 ? 21:37:47

Sånt jag lever på om jag får välja.

Alltså. Mitt hem har förvandlats till en ombyggnadsplats och jag vet inte vart jag ska ta vägen, så jobbigt det är. Men tre saker som piggar upp (även när pappa börjar hammra klockan nio på morgonen)? Mina favoritet från ica - svenska äpplen, lyxiga vaniljyoghurten och parmaskinka. När jag flyttar in i en lägenhet ska jag leva på dessa delikatesser (plus haloumi, hallon, kanel, grekisk yoghurt med honung och te). Och så ska jag ha fyndat ett loppisbord i mörkt trä också, att ha maten på. (Jag tänker att den detaljen gör det lättare för er arr se mitt matfyllda bort framför er)
 
2013-09-14 ? 15:25:00

Världens mysigaste stund


 
Jag sitter nyduschad efter en springtur i min nya stickade tröja som jag fyndade second hand, dricker te och ser på film. Jag ville bara säga det. Så ni vet vart ni har mig.
2013-09-12 ? 21:35:20

Torsdagsgnäll som blev till torsdagslycka

Torsdagar har alltid varit den jobbigaste dagen på hela veckan, men istället för att klaga idag vill jag berätta tre underbara positiviteter för er. 
 
vi har numera internet igen efter tre månader utan och ingen är lyckligare än jag!
 
jag kom precis hem från en springrunda och jag sprang över en mil! för ett år sedan var det omöjligt att springa (för yrseln som jag hade) så det är så himla kul!
 
imorgon börjar helgen och fastän jag inte har en enda plan i princip längtar jag.
 
jag tog precis ut den här ur frysen. min kväll är gjord skulle man kunna säga!
 
 
Oj, nu blev det fyra men det har jag ingenting emot. Ikväll har jag sparkat undan all jobbig ångest och därför tänker jag somna jätteglad. men först ska jag med en skopa ben&jerry se på alla serier, bloggar, filmer och klipp tills jag inte orkar mer (aaaaaaaaaaaaaaaah förstå min lycka!)
2013-09-11 ? 21:03:26

Jag vill längta nu.

 

Dimmiga och trötta dagar som dessa får man faktiskt längta lite extra. Efter hösten, efter att köpa nya tesorter och en ny tekopp med fat, efter att dunsa hem och tända ljus framför en film efter skolan, efter att få sova ut precis alldeles så länge man vill, efter caféstunder, efter halsdukar och vantar, efter att springa ute i vinden, efter att gå på stickade tröjor-jakt, efter att alla serier ska komma tillbaka igen.

Fast egentligen längar jag efter något men jag vet inte vad.

Och tills jag kommer på vad jag egentligen längtar efter har jag i alla fall en lista på småsaker som faktiskt är lite längt-iga. I höst ska jag (som en morot, extra pepp, överlevnad, ja ni förstår…)

 

- unna mig småsaker– ny parfym, en gosig halsduk, mössa och vantar, kanske ett ögonfransserum för mina förstörda fransar.

- fylla år. det gör jag väl varje höst och jag fyller bara 17, vilket är en rätt meningslös ålder men endå. mitt i provkaos, skoldagar och hemkommen från en weekend utomlands också. det där med bra tajming under året har aldrig varit min grej.

- beställa hem massor av foton

- att vi åker iväg till budapest! fyra dagar av shopping, mat och spa. i en konstig och helt okänd stad.  dör en liten längtardöd just nu!

- fika på café! och baka mer hemma!

- handla second hand och göra andra fina fynd

- gå in på Te-centralen, blunda och peka på en ny te-sort. sen köpa en ny kopp med tillhörande fat från indiska eller liknande. har hittat ett jättefint set just därifrån.

- göra om på mitt rum. jag vet inte hur men hela rummet och hela jag skriker efter en förändring så den karamellen ska jag suga på

- fota för det är så kul.

- ha långa filmkvällar (för det har jag ju aldrig annars)

- och sova, för det klarar jag mig inte utan

- nu måste jag ju dricka varm choklad också. 

 

Så om jag nu lyckas få bort all höstångest kommer det kännas som en stor himla revansch. 

2013-09-09 ? 18:16:00

Det blev sommar igen för en dag

 
När sommaren kom tillbaka över helgen passade jag på att bära den här klänningen en sista gång innan hösten blir för kall. Jag fyndade den i en längre verision på gina tricots rea för en linnéprydd peng, klippte raskt av den och packade med den till turkiet, där den flyttades runt lite mellan tre av oss resenärer. Jag passade kanske sämst i den, men den är ju så fin ändå så jag kan inte låta bli att använda den.
2013-09-08 ? 13:38:47

Jag ville bort och åkte hit.

 
Igår lekte jag lägenhetsliv för mig själv. Jag tog nycklarna till farmor & farfars tomma lägenhet och bosatte mig där en stund. Jag gjorde allt möjligt onödigt som att locka håret supermycket till ett enda affro, smygkika bland alla farmors gamla kläder, prova konstiga halsdukar på huvudet, se på film på balkongen, äta choklad till middag, cykla runt på gatorna, fotografera, prova gamla skor, skriva en längtarlista som jag tänkte publicera här sen och tyst sjunga duett med grannen som sjöng i sin lägenhet. Meningen var att jag skulle stanna där för natten men huvudvärken kom och förstörde och jag panikcyklade hem och kastade i mig första tabletten jag kunde hitta och begravde mig sen under täcket. Nu lever jag igen, men hade inte alls lust att cykla in till stan själv så jag stannade hemma inatt.
2013-09-08 ? 00:42:05

Våran lilla resa

Nu var det nästan jättelänge sedan vi kom hem från våran resa, men jag tycker endå att jag ska visa några bilder (som det förövrigt varit helt kaos med, så jag har egentligen ingen aning vilka bilder som lyckas synas nu...). Men håll i hatten för nu blir det bildbomb / tillbakablick. Ååå vad jag vill tillbaka nu!
Första dagarna infann vi oss på stranden med det bästa havet, solandes och badandes tills vi inte orkade mera. Sen gav vi poolen en ärlig chans och det slutade med att vi spenderade största delen av resan just där.
 
Och så åt vi massa middagar på vårat lilla hotell med bästa personalen, som Maud ovan förövrigt fick alla att falla pladask.
 
En eftermiddag började vi en barfota-vandring längs stranden in mot Side. Det var väldigt varmt och även om Cajsa lyckades fyra av ett härligt leende lyckades jag inte alls på det här fotografiet. Jaja.
Så orättvist fina är dom allihopa! 
 
Vi hälsade på den här krabaten och jag (rebell som jag är) smygfotade honom utan att betala. Vi fick veta att turkarna lever efter "go with the flow" och det gjorde iallafall han minsann.
 
Efter lite shopping och prutande samma kväll hittade vi en fin uteservering vid hamnen och min pasta var nog det godaste jag åt på hela veckan. 
 
Johanna och Emmie (även kallade Majvor och Maud) var glada trots massa fotande hit och dit.
 
Där satt vi tills solen gick ner och vi var mätta och redo för ännu mera prutning.
 
Men först efterrätt- dom andra köpte glass på det här roliga glassstället. Jag fattar fortfarande inte hur dom gjorde och varför. Men roligt var det.
 
Även om min restaurangpasta var världsgod var det då inget fel på våra egenlagade luncher på rummet.
  
Sen fortsatte våra dagar vid poolen och jag tror att jag överdoserade solkräm 30 hela veckan. 
 
Jag övade också på lyft, och som ni säkert ser är jag överlycklig. Majvor också, innerst inne. 
 
Så åt vi ännu mera middag. Här har Maggan trollat med sitt smink på oss alla. 
 
Sen hade det gått en vecka och vi skulle hem. På flyget sov vi alla oss igenom hela resan och så var det bara jättetråkigt att komma hem och bums så började skolan. Jag fick iallafall med mig en liten rand som nu börjat bleknas bort av hösten, och denna lilla shopping. Nu laddar jag om för budapest-resan!
 
 
Obs! Varning! Vissa av bilderna är olagligt snodda från Emmies kamera. 
Resten kommer från min skrutt.
2013-09-06 ? 22:48:11

Trallalalaa för det är fredag idag

 
Ralalalalala det är freeeedag idag. Och en lektion ledigt plus en mummabulle och gratis kakesmak från Frejas bakeri är hur jag firar den. Som en smäck satt den, bullen alltså. Sen somnade jag bums och vaknade nyss. Jag skulle kunna sova föralltid. (Förresten, jag fick tillbaka goda sjukhusprover idag också! På flyget mot Budapest är det jag som slipper stödstrumporna! Det ni!) Nu däremot väntar inget annat än en lång himla film med någon form av onyttighet på maggen. Jag måste ju fira.
2013-09-04 ? 19:27:00

Här hamnar jag alltid direkt när jag kommer hem

 
Det är en bladning av trötthet, skola, fikastunder,  filmer, springturer, timmar framför serier och tekoppar som får min vardag att lunka på just nu. Jag kan inte förstå att vi hamnade här så fort. Är det nu jag ska gå runt och andas in höstluft fast jag mycket hellre vill ha kvar sommaren?
Jag är inne på min fjärde någonting tekopp för dagen och försöker suga åt mig all energi, inspiration, pepp och motivation för att orka med dom kommande månaderna. Ischk, jag behöver verkligen saker att se fram emot nu.
 
Men ikväll ska jag se på film och somna mitt i. Det ska jag.
2013-09-03 ? 23:18:00

Höstkappskärlek

Bikbok 499:-
 
Zlave 400:-
 
Ja man vill ju inte frysa heller.
2013-09-01 ? 23:11:38

Höstkläder

 
Nu är det höst och min helg har endast bestått av bio, en hög av filmer och timtal av serier. Pyjamasbyxor hela dagen, smoothiesar och te. Mardrömmar, sena nätter och bildpyssel, naturgodis, springturer och lite minishopping också.

I fredags behövde jag stilla mitt shoppingbehov och kom hem med tre polotoppar. Det hade jag verkligen inte trott under min cykeltur in till stan två timmar tidigare. Några timmar efter det satt jag oplanerat i en biosalong och kärade ner mig, åkte buss hem med en underlig gubbe och var vaken till fyra på natten.

Och i lördags och idag var jag bara trött och mys-slö och har därför begravt mig själv under en hög av täcken och kuddar. Bara tanken av att jag måste ta mig upp ur kojan imorgon gör mig deprimerad för jag vill stanna här ett tag till.

Om

Min profilbild

Hanna