//www.hscripts.com --> ad>
2013-08-29 ? 22:14:00

Om en lång sabla torsdag och yoghurteufori

 
Idag är det torsdag och så länge jag kan minnas har torsdagar alltid varit mardrömsdagar. Till och med första gången jag skulle stanna länge på dagis var på en torsdag (sånt minns man!!) Och detta år kommer inte bli ett undantag. Jag börjar tro att vi är dömda att alltid bära med oss den dumma mittiveckandagen.

Så om man börjar sin dag halv sju på morgonen och inte får lämna skolans lokaler förrän klockan fem på eftermiddagen och sedan cykla hem i blåst och regn- ENSAM till på köpet, ja då har man absolut, definitivt och självklart rätt att åka en sväng på ica och rensa hyllorna på allt gott man har längtat efter under dom timmlånga lektionerna, sen kasta sig i sängen och starta en film utan att prata, kommunicera eller på något ansträngande sätt vara trevligt mot någon annan i huset. Ett snabbt hej och mig kvickt springandes upp på mitt rum är det enda dom får av mig idag.

 

Jag har förresten hittat det jag kommer att livnära mig på denna höst. Har ni testat turkisk delikatessyoghurt med vanilj? Vad som började som ett misstag när det skulle handlas den klassiska och dagliga grekisk-naturell slutade i eufori när jag stressat slängde i mig en sked av den tveksamma geggan. Nu har jag ätit två skålar tillsammans med hallon och jag gissar på att det kommer sluta på ett mycket större antal innan kvällen är slut. 

 
2013-08-25 ? 23:28:00

Jag ska börja tvåan men känner mig inte alls redo att ens kliva upp ur sängen imorgon

Sommaren blev kanske inte som jag hade tänkt. Inte massor av sena sommarkvällar, ingen kräftskiva, inga nattdopp, inte alls så många glassar och timmar sovandes i solstolen som jag hade velat. Och inte lika många myggbett. Men ändå. Jag, Hanna Matilda Nannis Solveig Lindström är ju trots allt en mystjej ut och in och därför längtar jag faktiskt lite till hösten.

Fast mitt huvud går fram och tillbaka hurvida om jag är redo eller inte. Ikväll är sista kvällen innan skolan börjar igen och jag har sett till att ägna dagen till en göra-vad-jag-vill-dag. Vilket i mina öron betyder sovmorgon, springtur, bamsefrukost inkluderande matmuffins, smoothie, avokadomackor och grekisk yoghurt (oh ja, den satt precis där den skulle!) Sen småfixade jag med höstlistor, foton som jag vill framkalla, gjort hemmagjord glass, målat naglarna och tonat håret lite mörkare. Provat min höstkappa, tänt min ljusslinga, besökt affärer med mamma och sett på film har jag också.

Jag skulle vilja säga att jag är redo nu men det kan jag inte. Kanske om ett par avsnitt vänner kan jag ha ändrat åsikt. Även om jag vet att det kommer krävas allt jag har och lite till för att lyckas ta mig ur sängen imorgon. 

2013-08-25 ? 01:10:00

Jag är en riktigt mysig skit

 
Ena halvan av mig vill krypa ihop och dö över att vi har lämnat turkiet och att sommarlovet är över. Semester och sol i all (underbar!!) ära, men ikväll har jag ägnat mig åt en lång springtur och powerwalk, handlat massor av frukt, grekisk yoghurt och kesella, mysfixat mitt rum, bäddat rent i sängen, tänt ljus och skrivit höstlista och pepp. Och det faktum att en hel årstid av sånna mörka myskvällar väntar småler den andra halvan av mig åt. 
 
2013-08-23 ? 21:50:00

Vi åkte på semester och det var bäst

Hemma och nerdunsad i sängen med väskan uppackad. Det var en nattbuss, ett flyg, lite arlanda-häng på en egenkonstruerad och halvbekväm fåtölj-säng, en tågresa och några timmars återberättande av resan för mina föräldrar som tog mig hit, efter en kortlång underbar vecka i solen med Maud, Majvor och Maggan.
Jag har inga bilder som kan visa precis hur himla bra vi hade det och jag har inga ord som precis kan beskriva det heller. Redan på bussresan mot flyget hem var vi alla överrens om att vi längtade tillbaka och inte ens en stor toffifee-ask var från taxfreen kunde få oss på bättre humör. Vi fyra hade det så himla mysigt, varmt, kladdigt, roligt, svettigt, tokigt och härligt och det var precis som det skulle va. Jag är nog en jävla sucker för charterresor endå. Iallafall när medresenärerna kommer i form av tre bästa vänner. Och älskar att vi hade det så förbaskat bra och carpe-ade varenda solsekund innan hösten kommer och dödar oss. 
 
Just nu råder det bild-kaos på min dator så innan jag kan visa fler bilder måste jag reda ut den röran (och kanske möjligtvis lyckas sno åt mig några bilder från dom andra). Och äta upp resterna av min toffifee. Men sen så!
2013-08-14 ? 23:39:00

Jag måste verkligen sova men samtidigt måste jag verkligen skriva

Nu sitter jag megapepp och bajsnödig för lalalalalaa imorgon åker vi mot solen. Packad är väskan och bredvid har jag kastat på allt som verkligen måste med men inte fick sin plats i väskan. Som mig kudde, mobilen och solisar. Imorgon vaknar jag nästan för tidigt (och ska banne mig inte försova mig!!!!!) och jag borde därför ha somnat för flera timmar sedan, men sån är inte jag. Nu ska vi ha en fin vecka trots allt och inget kan stoppa oss! Hur det än blir så blir det bra. (även om vi kommer sakna alla som borde vara med på resan!)

 
2013-08-14 ? 00:31:00

Jag gillar att det är så billigt och att man kan hitta så himla fina saker

Hello little blomblus from kupan. 25 små mynt tog dom för dig och jag slet direkt sönder dina fula axelvaddar så fort jag kom hem.
 
 
Pingstkyrkan lyckas alltid tvinga mig att köpa något vitt och som liknar tusen andra plagg jag har. Men som tanten där sa förut- "25 kronor är som en chokladkaka, och jag har ju aldrig några problem att betala så mycket för choklad så jag borde ju kunna handla här"
 
Kupis.
 
Kupis en annan dag jag var där.
 
Och den här blåa kavajen skulle jag ha köpt tidigare i sommar för den hade varit perfekt att gömma småkalla armar i på sommarkvällarna. 
 
Jag publicerar detta i brist på annat då jag just nu sliter i mitt hår, försöker packa och peppa samtidigt och mentalt förbereda mig för en sjutusingens bra vecka!
2013-08-13 ? 23:29:16

Jag har en mysigare koja än dig

Min fot har somnat och jag har precis startat om säsong ett av vänner för kanske tolfte gången eller så, jag ligger ute i kojan för jag tröttnade på att knuffa undan högar med kläder som, vad det känns som nu, aldrig kommer bli packade för jag är värdelös på att packa smart och rätt, organiserat och clevert (men hitta på nya ord kan jag) och brukar mest bara trycka ner saker jag gillar i väskan och sen blir inte ens hälften använt.
Jaja, sen skulle jag ut och springa efter den myyyyyysiga fikan hos Plöen men eftersom att sveriges sommarväder kan ta sig i rumpan fick det bli träning inomhus och det är så himla tråkigt att jag fortfarande, tre timmar senare, är lite uttråkad. Sen blir man såklart inte mer road när alla serieavsnitt jag har försökt få igång i över en timme inte ens har börjat ladda, meeeeeeeen jag överlever såklart ändå. För vi har marabou-cookies hemma och jag tror att it´s safe to say att mina smyga-i-köket-och-småäta-talanger blivit riktigt vassa nu när jag nästan har ätit upp hela paketet själv utan att någon i hela familjen märkt något. 
 
 
2013-08-13 ? 13:59:40

Gomörron

Godmorgon gomorgon gomorgon på er!

Just nu sitter jag och äter blåbär och mjölk, skriver packlistor hit och dit, lägger klädhögar överallt i mitt rum och ska snart bege mig mot Johannas nybyggda hus för att fira och fika med andra fir-och fikasugna vänner. Jag har redan förberett mig på att jag aldrig kommer att vilja återvända till min familjs svinstia efter att ha besökt familjen Plöens lilla slott. Nej nu måste jag rusa, har inte alls gjort mig klar för dagen. Även om regnvädret ändå kommer ruffsa till håret och blöta ner mina kläder. 

2013-08-13 ? 12:27:00

Sy lilla symaskin

 
Alltså jag kan inte sy. Det har jag aldrig kunnat och det blev ännu svårare när mormors symaskin som mamma tagit över och som jag använt tidigare slutade fungera. Men samtidigt fortsatte jag springa runt på butikers reor och secondhandaffärer för att hitta plagg jag ville sy om. Sån är jag. Att jag alltid ska komplicera saker för mig själv. Men sen fyndade mamma och jag en symaskin på ikea och jag har ägnat massa kvällar åt att sy om alla möjliga plagg. Resultatet blev skitdåligt för jag kan inget mer än att gasa på pedalen men jaja. Ser ni någon vandrandes i turkiet iklädd i en onormalt sne klänning eller raffsigt sydd topp är det med största sannorlikhet jag.
2013-08-13 ? 00:25:00

Ni vet.

 
Jag har haft några kvällar då jag antar att jag bara behövde gråta en stund, promenera runtomkring, sitta tom på golvet och sen drämma igen min sovrumsdörr och gömma mig under täcket för resten av kvällen. Men så blir det ibland och när dom nätterna blivit avklarade kunde jag igår åka en sväng för te-mys i stan och ikväll på bio med nästan alla jag ville träffa. Idag har också två saker blivit avbockade inför resan på torsdag. I en byrålåda bredvid det nytryckta passet ligger numera ett gult plastkuvert med turkiska lira och på pallen bredvid mig har jag en påse full med solkräm, olja och någon form av aftersun med fruktlukt och glittershimmer (det kanske mest oplanerade och ogenomtänkta köpet idag). Dessutom har jag fyllt på med min bästa vän ipren. Jag är alltså redo och nedräkningen kan börja på riktigt.
Nu ska jag hämta en skål blåbär och mjök (vi har alldeles för mycket nyblockade blåbär i kylen och jag ser det såklart som min plikt att hjälpa till att göra ny plats i kylskåpet)
2013-08-11 ? 15:16:00

Lite hattigt i solen

 
En dag var det soligt och jag bar hatt. I typ tre sekunder för hatt är ju verkligen hatt och jag vet inte riktigt om jag är en hatt-hanna. Jag gillar det och sen så gör jag inte det. Och jag vet inte varför men det känns så himlans högtidligt och stort varje gång solen skiner och jag bär sommarkläder, att jag bara måste fotografera det. På baksidan. Och gömmandes varje gång någon cyklar förbi. Därav suddiga sommarklädselsbilder lite då och då. Men då vet ni. Då.
2013-08-10 ? 18:13:16

Med nya gosetröjan på

 
Lördag mina vänner. Lördag!

Igår var det fredag och tro´t eller ej, men hur mycket jag än försökte skänka lite liv och lyster till lillafrooken kunde jag inte publicera ett enda ord ens.

Jag drog i alla fall till med en nedrans lång sovmorgon för även om man inte kan tro det har jag inte sovit ut många dagar denna sommar. Sen satt jag och sydde på min nya symaskin, spenderade några minuter skrikandes och tog ett jävla blodprov innan jag dunsade ner i ett hörn på törners med tre vänner och en panini framför mig. Det gjorde min dag kan man säga. Sen efter bussen hem hälsade jag kvickt (men ack så trevligt) på familjens middagsgäster och kröp direkt ner i sängen med en dator, en näve chips och drog på mig ett av mina nyaste second hand fynd (finful stickad tröja!) och där stannade jag hela kvällen. 

Egentligen borde jag aldrig gömma mig så ensam för jag vet aldrig vad jag kan tänkas börja tänka på, tänker jag. Det är så himla störigt men det är så jag funkar och om jag nu måste gömma mig fast jag vet hur det kommer sluta så gömmer jag mig helst med en serie framför mig och raffsar åt mig ännu en skål chips.  Som jag gjorde igår. Och idag efter jordgubbsjobbet.

 

Förresten, nu är det nära. Så himla nära! På onsdag sitter jag förhoppningsvis färdigpackad med pass, plånbok, biljetter och en väska proppad med endast tunntunntunna sommarkläder. Bajsnervös över eventuella borttappningar, hotellbesvikelser och läskiga turkar, fast tusen gånger mer pepp på att åka iväg med tre fina töser som kommer göra semestern så himla mega rolig! Pepp på att bränna rumpan av mig, att få solsting och somna med solglajorna på, det vet jag att jag kommer vara för det är jag redan.

Det var lite utav en besvikelse som vi läste hotellets resentioner häromdagen men hallå, hur himla illa kan det bli på ett fyrstjärnigt hotell?! Mina krav är få och börjar typ alla på s- sol, säng, säkert och att det serveras pommes och nutella. Och att jag inte kommer att vingla bort ensam. Men det ska vi nog kunna ordna. Och hur det än blir så ska vi ha kul. Det har vi alltid och lägg till sol och bad så har vi det riktigt bra.

Nu ska jag svisha ihop grekisk yoghurt med jordgubbar och vit choklad. Det är alltid gott. (Fast på vintern brukar det bli frysta hallon.) 
2013-08-04 ? 00:09:00

Där jag befinner mig deltid på riktigt men alltid i huvudet

Nu kanske ni undrar vad jag gör och gör ni inte det får ni veta ändå. Jag befinner mig i sundsvall och går mest på ikea tillsammans med en virrig men älskvärd mormor, en långsam mamma och en lillebror med byror i alla plagg han har på sig. Om jag inte har sagt det förut så är det en underbar kombo. Vi solar och badar vid havet och i sjön, sitter på gräset med en kattunge och äter en massa massa mat.

Det var sommarlovet är snart slut- ångesten som fick mig att vilja fånga alla tillfällen till händelser, och därför sällskapade med mamma och lillebror hit redan vid sju imorse.  Det var det tidigaste jag har klivit upp i sommar. Inte för att det har varit en riktig sommar men ni fattar och så. Men annars. Jag klagar inte och jag ska ha det ganska fint. Ååå. Jaja, jag missar ju som ni vet aldrig en chans till lite sundsvallshäng och det kommer jag aldrig göra. Jävla stad som har mitt hjärta. Här ska jag fram tills imorgon ägna mig åt gos mys och massa kramar från mormor för jag måste tanka upp för flera veckor. 

Om

Min profilbild

Hanna