//www.hscripts.com --> ad>
2014-04-30 ? 18:45:00

Ett litet woopwoop för värmen

Dans för sommarvärme i april!! 
Världens bästa gamla shorts och en avklippt tröja. Ja såhär står jag och fakeskrattar. Klädde mig såhär i söndags. PUSS
2014-04-29 ? 21:07:00

Tre från dagen.

Denna tisdag bestod av flera inställda lektioner vilket jag & Emmie såg som ett perfekt tillfälle att åka hem en sväng och svänga ihop en varsin ceasarsallad med baguette till lunch. Riktigt god var den som ni kanske kan lista ut.
 
Även middagen var en riktig hit och bestod av pulled pork. Nu är jag mättare än mättast, även om jag inte hade tackat nej till en grillad körv under kvällens inställda grillplaner. Men det får bli en annan gång det.
 
Nu ligger jag istället nerbäddad och läser femte Kittyboken från den senaste veckan. Tur att man har bra vänner som lånar ut böcker till en vän i läsarnöd.
2014-04-28 ? 19:41:00

En såndär grej

Jag har köpt en sån här grej. Den är ju rolig att ha tänkte jag, och ser framför mig att jag bär den när jag åker på roadtrips i en turkos bubbla, lyssnar på musik, somnar medans min fakepojkvän kör i solnedgången. HAHA Som det en dag väldigt snart kommer hända... 
 
Från carlings är den iallafall. 49 få riksdaler men som officiellt gjorde mig lagomt pank.
2014-04-28 ? 17:32:56

Det gäller att leva på dom glada stunderna

Det är måndag igen och som om inte det vore deppigt nog försvann solskenet bort i samma veva som lovet avslutades. 
Men köpte en påse chokladägg på vägen hem och har dessutom lyckats locka åt mig ett par Kittyböcker så plötsligt kändes dagen lite bättre igen. Inledde också dagen med en halvtimmes akupunktur så hoppas på flera huvudvärksfria dagar också. Och en till bäst grej är att Cajsen har förflyttat sig till Östersund en sväng och hur bra är inte det? Lalalaaaa ♥
Men tror ni att jag tänker sitta här och skriva mer nu när jag har en kittybok att läsa eller? Nej precis. 
 
2014-04-24 ? 21:02:25

Men hoppas att alla haft en fin påsk iallafall!

Okej det är tydligen inte så enkelt för mig att sköta denna blögg, men det är för tillfället påsklov och ledighet, vilket självklart firades i självaste sundsvall med allt vad det innebär. Ja, påskfirande, äggjakt, gomat, birstabesök och sånt där. Passade också på att mysa lite extra för hädanefter kommer saker och ting se lite annorlunda ut där borta men det ska nog bli bra det med, ska ni se. 
Hur som helst, såhär såg de första lovdagarna ut!
 
Första lediga dagen på lovet startade med temysfirande för Ellen som fyllt 18 himla år!! Vilket såklart skulle firas med massor av te, presentkorg och scones.
 
Sen hämtade familjen upp mig och åkte mot Sundsvall och påskfirande. Men innan hann jag springa och köpa ett par solglajor till mig och lillebror. Han älskar dom och jag älskar att sätta på dom när han sover.
 
Sen kom påskafton och vi hade äggjaktjakt med självaste påskharens (mammas) egenritade skattkarta och åt sen påskmiddag hela släkten. Alla är överrens om att moster Maries ägghalvor är det godaste på hela bordet.
 
Förätt. Huvudrätten var grillat och sen var det dags för efterrätt...
 
 ...i form av fryst cheesecake med mango och passionsfrukt. Mumma! Den satte sig riktigt fint i min påskmatsfyllda mage. Sen spelade vi kort tills vi somnade, och gissa vem som vann mest i sitt egenpåhittade spel samt finns i sjön?!
 
Mormor, morbror och morfar. På tavlorna sitter morfars föräldrar. Vi diskuterade om det var någon som spökade eftersom att de själva bott där, och jag tycker det vore så himla mysigt om det vore så.
 
Vad vi gjorde dagen därpå är nog inte allt för svårt att klura ut. Ikea var dagens destination och inleddes såklart med lunch (efter mammas obligatoriska återlämning i returkassan såklart). Jag åt som alltid kycklingfilé och pommes och det var precis lika gott som alltid. Klämde sen i mig en morotskaka och var mätt för dagen. 
 
Men sprang ändå och köpte en läskande iste och smög sen in på monki med mamma och kom därifrån med en varsin långkofta innan vi satte oss i bilen till matfors igen. 
 
Där gosade jag & lillebror med hästarna i stallet, som nu endast är fem kvar. Älskade gosedjur med världens finaste ögon och gosigaste mular.
 
Sista dagen, i måndags var det extra varmt och jag som endast hade packat varma kläder fick gå runt i pyjamasbyxor och barfota hela dagen. Theo däremot lånade min tjocktröja en sväng.
 
Och så gick vi ner till sjön allt efter Theos önskemål. Fiskade, åt matsäck och solade oss en stund.
 
Sen var det hemgång, mera solning och grilldags innan vi packade in oss i bilen och åkte hem igen på kvällen. 
 
Idag däremot har jag sysslat med precis samma som de senaste två påsklovsdygnen, ute i solen med serier, fika och en kittybok i handen haha. Fick ett litet miniinfall och nostaglisprang och hämtade en gammal dammig bok på övervåningen. Älskar dom lika mycket som den tolvåriga Hanna gjorde varje husvagnssemester som böckerna drogs med på ♥ Nu ska jag se på Berg&Meltzer i amerika och proväta steviachoklad.  
2014-04-10 ? 21:23:53

För att jag älskar mat när det är riktigt god mat.

Snodde en liten matlista av Forni nu på kvällskvisten.

 

Vad åt du senast? Mehehe bitar av en chokladkaka. Brukar alltid bli så när jag fyller i listor? Antningen ett sammanträffande eller så äter jag ohälsosamt megamycket choklad. 

 

Den sista måltiden, om du fick välja? Sluta!! Men okej typ ett bord fullt små minirätter med allt jag älskar bara. Först baguetter med såser och tapenad, grekisk sallad, parmaskinkor, avokado, goda ostar & kex, halloumiost och sånt där. Sen krispiga varma POMMES med flingsalt, kött till och svampsås på en liten tallrik, sen en annan tallrik med krämig pastasås och penne, och en till tallrik med sushi också. Tror jag fick med det mesta där. Kan nog dö lycklig då. 

 

 

Bästa matstaden? Ja jag är ju inte så världsvan och kan så mycket om mat direkt. Hittar väl alltid något mumsigt vart jag än är. Men säger väl budapest för deras nutellapizzor (♥ ♥ ♥) eller typ kycklingen i thailand.

 

 

Bästa restaurangmåltiden? Vet ej tyvärr. Men har jag sagt att på Mozaik i Budapest, där vi åt denna underbara frukost, kunde man kasta tärning om man fick maten gratis eller behövde betala. Så kul!

 

 

Bästa snackset? Choklad alltid.
 

Mat du älskar att ha hemma? Allt jag nämnde i fråga 1. Älskar att jag skrev en köplista till pappa i veckan som for och handlade allt jag ville ha! Inkluderat grekisk yoghurt, honung, hallon, mango, parmaskinka, citroner, avokado och halloumiost.

 

Vad blev det till middag? Någon liten runt minismörgåstårta med lax, handskalade räkor, skagen och citron. God var den.

Mat du hatar? Allt med saffran i. Och sen gillar jag inte kebab, pizza och har för mig att lever är äckligt men vad vet jag. Skulle nog inte heller älska gräshoppor och sånt där.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv? Vit chokladmousse med jordgubbar! Eller frukt doppati nutella eller smält choklad. Eller! Varma cookies och mjölk.
 

 

 Typisk skollunch? Ja den varierar väl men oftast något från veghörnan.

 

 

Vad är det knäppaste i din kyl? Hemmagjort mandelsmör som smakar bränt och massa himla konstiga burkar som mamma och pappa har köpt.

 

Och vad har du i grönsakslådan? Det orkar jag inte kolla nu heller. Men hittade bland annat lila konstiga grönsaker och potatis sist jag grävde runt.

 

 

Och ost? Helst halloumi, brie, mozzarella eller någon god vitlöksost. Ibland går jag med på en vanlig ostskiva på mackan men är lite skeptisk till smaken.



Bästa stället att handla mat? Åh det vet jag inte, men längtar tills jag blir äldre och livet börjar på riktigt. Så har man en lägenhet i en mysig stad med sin favoritaffär i hörnet av gatan som har all mat man gillar! 

 

 

Mat som du önskar du vore allergisk mot? Saffran, fast är väl så nära allergisk som man kan komma. Alltså den smaken? 

Vem får äta från din tallrik? Den som vill! Som jag känner dvs och som helst inte äter upp min mat!

 

 
2014-04-08 ? 11:31:13

Min lilla lunch.

 
Eftersom måndagens skoldag var inställd och även dagens flesta lektioner intar jag min lunch hemma istället, och den där salladen var den godaste jag ätit på länge. Sallad, champinioner, parmaskinka, halloumi och ceasardressing i en perfekt liten kombination på en turkos tallrik. 
2014-04-04 ? 16:27:57

En häxkappa och hatt då.


 
En dag bar jag detta och svishade med min långa monki-kappa. Idag däremot har jag klippt bort tio centimeter av mig själv och just nu äter jag mangobitar och choklad till. Det är fredag och trots att jag har varit på världens störigaste, djupaste och jobbigaste humör känns det faktiskt en smula bättre.
2014-04-01 ? 22:05:01

Allt går för fort.

 
Åå jag har helt gömt mig och glömt bloggen den senaste tiden, och kameran också för den delen. Men här är tre bilder från helgen då morbror, moster & kusin var på besök. Vi besökte stan en sväng, åt godis i soffan, grillade (!!) och sen cyklade jag in till stan och musik direkt några timmar. När jag väl kom hem sen satt hela bunten framför tvn och hade konstiga diskussioner som jag hoppade in i tills alla somnade på soffan. Så blev det söndag och jag mötte upp Moa för knatteskuttsjobb och sällskapade lite till med släkten innan den helgen tog slut. Och nu ligger jag här alldeles för trött och orkar inte skriva mer så det får helt enkelt duga med några matbilder och lite svammel för idag. Gonatt! 

Om

Min profilbild

Hanna