//www.hscripts.com --> ad>
2013-03-29 ? 22:20:25

Från mina senaste 24 timmar

 
Jag har slängt ifrån mig skolväskan och packar just nu för påskfirande på landet, har ätit påsklunch hos farmor & farfar, bakat, tränat och befunnit mig ute i solen för att samla fräknar med en stor filt omkring mig. 
Nu ska jag återgå till att lösa kanske den mest kluriga ekvationen som finns- en liten ryggsäck och två ton packning som ska få plats. Det är en svår nöt att knäcka det.
Glader påsker åt eder alla ♥ 
2013-03-27 ? 21:41:37

Färger är ju fint.

Jag festar te´t med parma-mackor, real housewives på skärmen och med foten i högläge såhär en onsdagskväll då huvudet dunkat och jag har känt mig gladmenintegladjagvetintevadjagskatamigtillledsen i allt för många dagar och jag mest bara har velat krypa ihop och gömma mig. Men det är en dag kvar till kycklingarna, påskhararna och kärringarnas högtid och ledighet drar igång och den ska jag spendera i min bästa stad och gissa vad jag ska äta för mycket godis, sova för mycket och för länge, gosa med släkten och eventuellt shoppa upp mina pengar. ♥♥♥♥♥
 
2013-03-25 ? 20:44:07

Och så kom allt det där.

Det är måndag. Det är våffeldagen utan våfflor. Och det är huvudvärk. 
 
2013-03-24 ? 21:38:51

Helt genombusig och pyjamasmysig

 
Alltså man kan faktiskt bli helt genomlycklig av en liten kanelbulle. Det kan man. För det blev jag nyss. Och sen visste jag inte om jag egentligen vad glad eller ledsen för att jag blev glad av kanelbullen och sen tänkte jag på det en stund tills jag insåg att det är precis sånt här som jag måste sluta upp med.
 
Jaja, ikväll är det jag, Rachel, Joey, Ross, Monica, Phoebe och Chandler och det tycker jag låter utomordentligt fint på alla vis. Imorgon börjar en ny vecka. Den vecka som blir lite förkortad och som avslutas i världens bästa Sundsvall med några av dom bästa jag vet. Sen är det lov igen och det är jag som kommer stå för det högsta vår-skriket i världshistorian, det känns som det bara har varit vinter och vinter och vinter hur länge som helst nu. 
Nej ni, den där bullen väntar inte hur länge som helst.
 
2013-03-24 ? 00:52:00

Så till och med jag börjar undra när den där nedrans våren kommer egentligen

Jag vet inte, här är några bilder på mina skor och lite gräs från tidigare idag. Alltid något!
 
Nu är jag sådär mitt imellan "blundar jag nu så somnar jag direkt-trött" och "somnar jag inte nu kommer jag istället ligga klarvaken och tänka hela natten lång", och ska starta igång kvällens tredje film och hämta en skål vaniljglass med hemmagjord hallonsås. Det är så bra, för det är lölölölördag idag. Annars ville jag mest bara säga hej, jag är lite sällskapssjuk tror jag, så hej!
2013-03-23 ? 18:36:28

Le allt du kan och stirra tills du skelar. Så!

 
iHola amigos!
Jag kände att en uppdatering verkligen kunde vara på sin plats, och till på köpet får ni två fotografier av lilla mig. Det finns inte så mycket att fotografera i mitt liv just nu, meeeeeeen det vet ni säkert efter alla fika och pyjamasbilder som svämmat över hos lilla frooken. 
 
Jaja, det är helg och jag har välkomnat den med så öppna armar det bara går. Den sjöngs in igår på musik direkt och därefter hade jag en uppekväll med nattbakning och film, because I was worth it. Sedan vaknade jag, sprang iväg i solen och tillagade en elegant frukost. Sen har jag bara ägnat mig åt de största planerna för helgen, dvs bre ut mig i soffan, småäta ur kylskåpet och gått en skogspromenad. Livsviktigheter ni vet.
2013-03-20 ? 19:21:43

Den är rund och jag trött

Idag slutade skolan tidigt precis som vilken onsdag som helst och jag gick då för att inhandla kopparfärgade brickan här ovanför och tog sen en springtur runt lillsjön. Efter det kände jag mig alldeles uttmattad efter allt skolkaos och har inte orkat annat än att slumra framför tvn och gosat med lillis. Och så gjorde jag middag också, mamma är bortrest och jag var trött på köttbullar och makaroner så det fick bli ihopplock med soppa, mackor, smoothie-glass, te och bulle. Jag klagar inte. Inte alls faktiskt.
2013-03-18 ? 20:32:29

Jag har för mycket texter i huvudet att alla pappersark framför mig förblir tomma

Aaaaaaaaaaaa att studsa upp på sängen och dra på min varmastegosigastebästa tjocktröja och tofflor på fötterna. Det är stunden jag kommer minnas från den artonde mars tvåtusentretton. Inte att blomkålsoppan som jag slevat upp på skoltalriken gav mig kväljningar, inte att krönikajäveln inte alls vill bli bra hur mycket tid jag än lägger ner på den och inte att mina skavsårsfötter dödat mig långsamt för varje steg jag tog. 
Nej, det är stunden då jag kunde krypa in i min tälttröja och värma mig som jag kommer att minnas, för den känslan kändes allt för bra idag. 
 
Nu ska jag och datorn dra täcket över huvudet och fortsätta mitt svensk kriminalare-maraton som jag haft de senaste dagarna. Och eftersom att det råkar vara sovmorgon imorgon kommer ni inte hitta mig sovandes förrän långt in på natten, det är jag rätt så säker på.
 
(Jag lovar att en dag, en dag kommer ni faktiskt kunna läsa ett inlägg utan bilder på mina pyjamasbyxor, fötter, tekoppar eller frukostbilder. Men inte idag.)
2013-03-17 ? 23:51:51

Jag vill så himla mycket, jag vill bli hon igen. Inte för att hon var något speciellt, men det skulle vara skönt att känna igen sig själv.

Nu surplar jag upp dagens sista hallon-smoothie och sparkar hårt igen dörren för den här helgen. Det har varit tyst och jag har tänkt, lyssnat på musik och ätit choklad, så där ni vet. Inget att leka med. Sen sprang jag två varv runt sjön men det hjälpte ju inte. 
Jag vill bara skrika och springa, sprängas och äntligen få ut allt det där. Få bort allt, ut med det bara. För hur ska man kunna gå vidare när man inte vet vad man vill bort ifrån och hur ska man kunna bli sig själv igen när jag inte minns och inte ens har en liten ledtråd av hur jag ska göra? Och hur ska man tänka när det enda man vill göra är att slippa tankar och samtidigt inte vill vara ledsen över ingenting tills jag börjar tänka att det är precis tvärt om, jag är ledsen över allt. För om man inte minns sig själv, har man inte förlorat allt då? 
 
 
 
 
2013-03-16 ? 01:19:00

Jag kommer nog inte somna inatt

Fredagsnatt och ingen annan är vaken.
 
Hungrig och glad och ledsen och pigg och trött och förvirrad och konstig och allt sånt där.
 
Kokar te, flätar håret och gör kullerbyttor bara för att.
 
Startade en film som jag aldrig hann se för allt annat fångade min uppmärksamhet.
 
Jag har organiserat mina tofflor och ställt upp dem i storleksordning. 
 
Lyssnar på musik och ligger upp och ner i sängen med benen rakt upp i taket.
 
Hittade ett fotoalbum och plötsligt började jag sakna mormor och sökte efter bussresor till Sundsvall över dagen bara för att få kramas.
 
Bakade kakbollar som jag inte på något sätt skulle vilja kalla nyttiga cookies som de påstod att det skulle vara.
 
Är sådär förvirrad att jag ställer in tomma glas i kylskåpet och springer sen och letar efter det.
 
Skulle egentligen ha lillis som sovsällskap inatt men han somnade för vad som känns som en evighet sedan och istället är jag vaken själv och gör det här.
 
Ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå
det känns som att jag gör tusen saker och vill göra tusen till, borde springa massa varv runt kvarteret men jag är ändå lika trött att jag kan somna redan innan huvudet har landat på kudden. Snälla säg att någon känner igen sig. 
Och jag är ganska så säker på att jag inte alls kommer att minnas detta imorgon för det känns på riktigt som att jag drömmer nu. När man är trött finns ingen logik. 

En sockerbomb och en skål kakor ♥
2013-03-14 ? 21:39:00

Ni får ha lite tålamod med mig, jag är inte mig själv än och det tar lite tid

Jag dricker mintgodis-te, tittar på vänner och provar mina nya skor. Det är ungefär det enda roliga med denna eftermiddag, om någon nu inte skulle anse att samhällsekonomi, inflationer och reporäntor är lite av det underhållande slaget.
Nu orkar jag inget annat än att ha myskväll med chilledill och vila till, puss!
2013-03-13 ? 11:39:53

Det bara blev såhär

 
Jag har blivit sjuk och ligger nerbäddad under täcket med frossningar och magvärk. Igår kom det som ett brev med fågelskit på posten (haha) och jag sträcksov i åtta timmar när jag kom hem från skolan, var vaken i två och somnade sedan för att vakna ytterligare tolv timmar senare. Det var alltså tjugo långa och febriga sovtimmar på ett dygn kan jag konstatera, och ändå känner jag mig alldeles för trött för att göra annat än att just sova, attans!
Helst av allt skulle även jag vilja inviga Subway i stan, strosa runt bland solstrålarna här utanför och ha ork (!!) att plugga till ekonomiprovet på fredag men istället befinner jag mig i en sunkig pyjamas med fettigt hår och önskar mig själv bort ifrån denna deprimerande soffa som jag inte har lyckats kliva upp ur. 
2013-03-10 ? 22:36:00

You should smile

Ohoj!
Bilder vill inte laddas upp och jag har egentligen inget sånt där åå-ja-det-måste-jag-blogga-om att berätta så ja, nu ska jag lägga mig i sängen och äta nygräddade scones med marmelad, te och kolla på en film. Idylligt och gulligulligt värre. Sedan är det jag som orörlig under täcket samlar sovtimmar och motvilligt kliver upp för första dagen efter lov imorgon. Ni vet ju själva hur hemskt det är.
Jaja, idag är det ju också söndag och det har i vanligt ordning haft en toklång sovmorgon, handlat frukost på ica, sprungit runt i pyjamas hela dagen och.. ja det där vet ni ju redan! Mitt liv är lite som en låt, det kommer alltid tillbaka till den däriga texten igen. Söndagstexten. 
 
Nej, nu ska jag starta den där filmen... Oo ja! nu funkar bilduppladdningen, kalas!
2013-03-09 ? 00:39:50

Om någon bara kunde ge mitt ett facit på hur man borde känna

 
Idag har jag klagat på träningsvärk mest hela dagen, ätit massor av mumsiga mellanmål (för gott, jag vill inte ens äta middag längre) och träffats med klassen för att förbereda oss inför morgondagens arbete som innebär en alldeles för tidig morgon. Det handlar om skidskytte och jag ber till alla gudar som finns att jag ska orka mig upp innan solen (för tydligen ska detta börja så tidigt nästan) och att jag inte ska råka skjuta någon. 
Nu borde jag ha somnat för länge sedan men istället kollar jag på film och tampas med hjärnspöken som egentligen inte finns. Nej spöken kommer jag nog aldrig växa ifrån ändå. 
2013-03-08 ? 11:27:00

Gomorgon skulle jag vilja säga

Eftersom att det absolut bästa med lov är känslan av att kunna göra precis vad man vill och det har jag sett som ett förträffligt tillfälle att passa på att pyssla och syssla med att tillaga extra goda frukost och luncher, fått extrapepp energi och sprungit runt runt runt den lilla sjön, sett massor av filmer och gjort mest lite allt möjligt.
Igår morse var det så himla varmt och soligt att dagens första måltid fick intas ute på bron, bland filtar, fällar och solstålar. Jag invigde mina nya teer, testade Moas chokladgröt och lät mitt alldeles för bleka ansikte njuta av några sekunders värme innan solen gick i moln. Kanske var det den där gröten som gav mig energin att springa två varv runt lillsjön strax efteråt?

2013-03-08 ? 01:26:00

Några ynkliga rader

I morse vaknade jag trött och förvirrad efter en kväll med thai-mat, te, sällskapsmys, scones och kuddmys på ett golv innan jag halvsovandes lyckades ta mig hem till sängen där jag drömde konstigheter hela natten. Därinnan hade jag ägnat hela dagen åt att halka runt på stadens gator, lukta på hundra olika te-smaker, hälsat på farmor & farfar och tillagat banan-pannkakor tillsammans med Moa. 
Det var andra bananer än denna lovdag då det mest produktiva jag har gjort är att gjort av med överskottsenergin (som jag trodde jag hade men aldrig hade) genom att gå ut och springa och sedan låtit mig fängslas av flera olika filmer i alla dess genrer. Film är så bra ändå, trots mitt konstiga film-tittande-beteénde.
Inatt har jag stora planer på att somna i soffan och my god i himlen vad mina trötta ben jublar över att slippa kräla sig upp för trappen. Gonatt gonatt mina små säckpotatisar.
 
Ur min mobils synvinkel.
2013-03-08 ? 00:48:00

Jag har funnit mig två nya favoriter

Två utomordentliga sportlovsinköp gjorde jag härmodagen. En jättesöt kopp och två av de godaste tesorterna jag har smakat under mina 16 jordsnurr. Mintchoklad och creme caramell, låter inte det bara perfekt för en sockerälskare som mig? Jag har tvingat medlemmar ur min familj att agera testpanel och betyget landade högt över godkänt-ribban hos alla. 
 
2013-03-05 ? 23:17:48

Jag drömmer om kanelbullar och vårsol.

 
Efter bakning, diskning och andra sysslor i riktig hemmafruanda ska jag nu kasta in en film och hålla filmkvälls-traditionen vid liv, även om det innebär att det är jag själv som uppslukas nere i tv-soffan. Någon måtta får det faktiskt vara. 
Dock har jag insett att jag är världssämst på just filmtittning ensam då jag skriker för högt åt skräckisar, gråter alldeles för mycket till sorgsna filmer (eller vilken film som helst som innehåller kärlek, djur, barn, gamlingar, människor, caféer, bilar, gator.. eh), tröttnar alltid på trögstartade filmer och skrattar aldrig åt roliga filmer. Det mesta man kan få ur mig är ett dovt och kvavt skratt som mest låter framtvingat.
Sedan hamnar jag alltid i någon konstig situation efter filmtittningen då jag absolut föreställer mig själv som huvudrollen och i min fantasi börjar måla upp massor av scenarion. Det går alltså inte att starta en film, titta på filmen och sedan leva vidare som en normal människa för mig, för antingen sitter jag och snorar dränkt i tårar, fantiserar tills jag får huvudvärk över hur jag själv hade varit om jag var med i filmen (det kan vara allt ifrån komedier om en bortskämd tonåring till ett monster i en skräckfilm eller en gammal gumma i en deprimerande dramaserie) eller så har jag möjligtvis somnat någonstans i de tio första minuterna av filmen. 
2013-03-05 ? 22:32:00

Nybakat

 
Alltså det är sportlov och jag sover, myser i pyjamas, bakar och pysslar mest hela tiden och det är så himlans härligt. Jag har passat på att fylla på gotteskafferiet med nyttiga godsaker som musli-granola med massor av valnötter, hemmagjorda kex och det bästa av allt- hemmagjord, nyttig nutella! *Jubel och applåder*
Kexen och granolan är mest bara ihopslängda ingredienser men receptet på nutellan tänkte jag skriva upp, för jag kommer iallafall göra om den många gånger om.
 
Ugnsrosta tre deciliter hasselnötter i 10-15 minuter och ta bort skalet på nötterna. Mixa dom sen i en hushållsmixer tills de liknar en såsig röra och blanda då i två matskedar honung, två matskedar kakao, två matskedar rapsolja och en nypa salt. Blanda ihop och förvara sen i en glasburk. Faligt och fasligt gott!
2013-03-05 ? 21:06:34

Om några dagar kommer dessa dimpa ner i min brevlåda

Image 1 of ASOS MOTOR FlatformsImage 4 of ASOS MOTOR Flatforms
Åååå vad jag är glad ♥
2013-03-04 ? 23:50:52

Ett virrvarr av snöflingokaos

 
 
Idag stog en långlånglång sovmorgon, stadssväng med mamma och kälkrejs till lillsjön för lite pimpling på schemat innan jag och dom mindre, manliga verisionerna av mig själv frös om varje tumme och tå och begav oss hemmåt i ett riktigt kälktåg med elcykel som lokomotiv, samt snowracer och spark som släp tätt efter.
Kort efter det tog jag & Emmie en kvällsprommis och slog oss ner i soffan med en varsin chokladpudding och med blickarna mot tvn. 
Nu sitter jag i de mest skruttiga av kläder och har hittat de sötaste skorna som finns, som en finfin dag förhoppningsvis blir mina. Hur som helst var min avsikt att ge en kort sportlovsrapportering och det anser jag att jag precis har lyckats med, kluriga och finurliga meningar med snitsiga metaforer har jag ingen som helst ork med just nu. Att dyka ner i en tv-serienatt har jag däremot ork till. Det har jag ju ioförsig alltid.
2013-03-04 ? 00:32:00

Det är något med det där vita fladdret ändå

 
Innan jag slänger mig handlöst ner i sängen tänkte jag bara visa min lilla klädsel från idag. Precis när jag trodde att jag och klänningen hade funnit varandra halkade jag med den och slog rumpan inne på vardagsrumsgolvet så nu är vi tillbaka på ruta ett kan man säga. Men ändå kan jag inte låta bli att älska den där vita, fladdriga trasan. Nu vet ni! 
2013-03-04 ? 00:21:52

En vårvinterlovsglimt

Todeloo så himlans underbart det är med lov. Detta var ungefär den första söndagen i vad som känns världshistorien som varken består av plugg, måndagsångest eller något annat riktigt söndagsbestyr. Istället har vi haft grillning i solen, åkt efter mammas nya fräsiga elcykel, hyrt en stor bunt med sportlovsfilmer och inhandlat massa nytto-saker som frukt, nötter och andra mumsigheter som jag hade tänkt sätta tänderna i om kvällarna. Ååå det känns alldeles för bra med en ledig vecka just nu. På pricken perfekt!
 
2013-03-02 ? 23:44:35

Upp och ner och ut och in och helt bak och fram

Den senaste veckan har jag gjort allt för att orka med att ta mig upp på morgonen, genomlida den allra sista slutspurten i skolan, tampats med massor av tankar, pussat på en treårig lillebrors knubbiga kinder, ätit supermumsiga mellanmål (som är princip det enda som fångats på bild denna vecka) och slagit godis-inköps-rekord med Johanna då vi kände att extrapepp i form av hemmakvällssnask skulle ge oss bättre motivation till veckans fysikprov. Igår stod jag på ett dansgolv och idag har jag verkligen uttnyttjat en hemmadag till fullo  med pyjamas, slarvigt hår och film. Ikväll är det jag, sängen, musiken, depp&pepp från weheartit och ännu en film innan jag vaknar upp till söndagens bravader, vad de nu än är. 
 
Inget annat känns så lockande som ett lov fyllt av ingenting, slitna pyjamasdagar med varma, rykande koppar, långa sovmornar, filmkvällar och andra helt oplanerade finheter. Jag känner att jag är i desperat behov av lov och ledighet och trots att planerna är få är jag övertygad om att detta lov kommer att bli extraordinärt på ett eller annat sätt. Jag ska iallafall se på serier, äta kakor och sova som in i bängen! 
 

Om

Min profilbild

Hanna