//www.hscripts.com --> ad>
2013-05-30 ? 20:15:00

♥ Mina allra allra allra bästa tv-serier

Idag är det sommar och det tänker jag absolut ta vara på, men om någon av er kände för en seriekväll i gräset så får ni lite inspiration här!
Jag vill bara inleda inlägget med att säga att detta är bara de absolut bästa serierna jag vet, absolut inte alla, men som den otroliga serienörd jag är så får endast dessa trängas längst upp på prispallen.
 
Vänner. Det bara är så, det går inte att förklara och det kommer alltid att vara det bästa som finns. Jag har sett alla avsnitt minst tio gånger, kan alla repliker, jag känner varenda vän bättre än mig själv och jag kan nästan påstå att jag är den sjunde medlemmen i gänget. Typ så. (Eventuell stalking-varning på mig där ja)
 
New Girl. Bara en sån himla mysig och bra serie som alltid går att titta på. Som med vänner så gör det inget att man redan har sett samma avsnitt tre gånger efter varandra, den är lika bra ändå. Och jag älskar Jess för att hon är som hon är.
 
Greys Anatomy. Jag har typ sagt det hundra gånger men jag grinar till nästan varje avsnitt. Sen blir jag så himla engagerad att jag fantiserar att jag är med i serien (så gör jag alltid med dom serier jag gillar, jag blir liksom en del av det hela) och opererar och grejar. Ni måste se det sista avsnittet på denna säsong. BÖÖÖL säger jag bara. BÖL. Men det är så bra.
 
Våra bästa år & Glamour. Ja, det är två såpoperor. Ja, det är till åttionio procent bara pensionerade gamla gummor som tittar. Ja, det är otroligt löjligt och dramatiskt och alla är eller har varit tillsammans, släkt eller både och med varandra. Och ja, dom som dör kommer troligtvis återuppstå inom några månader (iallafall i Våra bästa). Ja, det är därför det är så otroligt töntigt och bra, om du frågar mig (och mamma som följt den första serien varje dag i snart arton år- 18 år, SJUKLIGT!). 
 
Och inte att förglömma så är reality-serier också otroligt bäst. Framför allt Real housewives of beverly hills och Keeping up with the Kardashians. Jag dör lite för varje dag jag måste vänta på nya säsonger. 
 
/ Mvh Serietittaren.
2013-05-29 ? 21:58:00

Alltså sommarkvällar.

Om någon av er skulle undra vad det är för slags väder ute nu så kan jag berätta att det är bädda-säng-ute-i-gräset-och-äta-pannkakor-se-på-serier-mys-väder just nu. Jag ville bara berätta, ifall ni nu skulle ha missat det. (Och jag vet, jag har ätit för mycket pannkakor den senaste tiden.)
2013-05-28 ? 20:33:59

Det är tisdag.

Ja, jag vet inte om ni firar denna dag något speciellt direkt. Men idag fyller min lillebror 15 år, det var på pricken fyra år sedan vi fick veta att vi fick veta att min andra lillebror var en lillebror, det var idag som jag bar shorts för första vardagen i år, idag hade vi lång sovmorgon och jag passade på att träna, duscha och äta godfrukost i morse, sen spelade vi brännboll med klassen och så konverserade jag med lillis ute i solen över en extra fullproppad kola-sås-glass. Nu ligger han bredvid mig och skrattar åt sitt favoritprogram så om ni ursäktar mig så ska jag gå och pussa ihjäl honom nu. 
Svar ja, vardagslyx.
2013-05-27 ? 22:02:21

De tre blå.

Den senaste tiden har jag handlat blått. Det mesta var det ett tag sedan jag köpte men ja, ni kan ju få se det ändå.
Sommartekoppar från indiska. Så himla söta. Så himla bra pris. Och så himla perfekta för blåbärste eller caramell-te. Där bak ser ni en till i annan färg. Och den gillar jag ju också.
 
En mysig halsduk. Jag letade egentligen efter en annan blommig överallt i fredags när familjen var i stan, men den här var fin den med. Jag har fått för mig att jag inte alls passar i svart skinnjacka men det känns så tråkigt att ha en som bara hänger på en galge i garderoben, så med en sötare sjal till kan jag nog bära den ändå, tänker jag. Eller vi får väl se hur det blir. 
 
Småblommiga byxor som jag letat efter sedan jag såg dom på en av mina favorit-bloggar tidigare i vår. Som blå porslinkopps-blommor ungefär. Och det är ju aldrig fel.
2013-05-26 ? 22:41:32

Åååå det sticker så fint på mina röda kinder

Idag var en himlans fin söndag. Det var en sommarsöndag och jag har burit klänning, shorts, linne och varit barfota om vartannat hela dagen, ute på en filt. Jag har samlat fräknar, druckit smoothie, tränat och sånt där söndagigt.
 
Sen har jag ätit pannkakor och såklart bjussat mamma på the left overs ute i solen, mors dag ska ju firas på något sätt. Sen fick hon måla om huset i den färg hon ville också, så jag tror att hon är nöjdans nöjd ändå. 
 
Sen fick jag solsting eller migrän eller ja, min vanliga huvudvärk och hade så ont att jag ville åka till sjukhuset men det gjorde jag aldrig, för jag somnade och vaknade jättepigg och jättefrisk. Se där.
Så då åt jag lite mer nutella och gick ut på en promenad.
2013-05-26 ? 22:37:53

Vit och stickad med små hjärtan på.

Pingstkyrkan levererar igen. Annars var jag bara tvungen att betala 40 kronor, riskera mitt och mammas cykels liv och krocka med en fluga i ögat för att få med mig denna hem.
2013-05-26 ? 00:32:54

Lite lördagsheter ni vet.

 
Idag är det lördag och jag har gjort lördagiga saker som att ta en extra lång sovmorgon, ta en gå på stan-sväng, äta vår-sommarens andra kulglassbägare och laga en god salladsmiddag som intogs på altanen med Emmie. Så ja, jag har ägnat mig åt vanliga lördagsheter alltså.
Nu däremot varken vill, kan eller ska jag göra något annat än att kolla på desperate housewives och smygäta ur nutella-burken. Det är ju bara lördag en dag i veckan och aldrig att jag inte tar vara på den.
2013-05-23 ? 20:51:00

En ovanlighetstorsdag

Ja, vad kan lilla jag bjussa på härinne idag då?
(Nu ser jag att blogg.se ska ta en paus inatt, bäst för mig att jag skyndar mig med det här inlägget då. Men det klarar jag, jag får se det som en utmaning att inte ta hundra timmar på mig helt enkelt.)
Jaja, den tillfälliga sängen som ni såg i förra inlägget kramade mig varmt och gosigt ända fram till halv elva i morse innan skolplikten kallade. Och trots att jag plattade mina stackars spröt-hårstrån sekunden innan jag cyklade min väg fick mitt hår volym-lock-krus-problem även idag. Nedrans luftfuktighet. 
Annars har jag råkat doppat jackan i smutsvatten, kollat på fotboll och kämpat med mitt lilla krypin. Nu ska jag gräva fram något acceptabelt kvällsfika ur skafferiet, men det känns svårt. Vi har varken parmaskinka, grekisk yoghurt eller god honung hemma. 
En annan dag då det var fuktigt. Tydligen.
2013-05-23 ? 01:02:00

Man lever ju för mat och sömn så inte konstigt att min blogg till 99.87 procent består av det

Igår sov jag precis hela dagen och efter det vad jag precis lika trött på min säng som den var på mig. Men idag kom mamma hem från sin spanienträningstjoho-resa och bjussade familjen på spanien-influerad plockmat som serrano-skinka, ostar, sallad, rostbiff och mozzarella. 
 
 
Sen på kvällen fick det bli frukt, choklad, musik, altanmys och te-drickande vänner. För vi har sovmorgon imorgon och ville göra vad vi ville.
 
 
Nu känns det som en stanna uppe länge- dricka te och äta cookies- se på vänner-och somna i soffan-kinda night om ni förstår vad jag menar. Snart somnar jag.
 
2013-05-20 ? 20:16:09

Vi åkte till iväg.

Och det var så himla fint. Vädret var så himla fint. Solen sken hela dagen och därför stannade vi ute prick hela dagen också. Nu är jag smått bränd på näsan och det sticker till sådär somrigt störande underbart. Ååå precis som det ska va.
 
Nu däremot vaknade jag upp här. Det finns inte så mycket att säga förutom
jaghatarhatarhatarhatarhuvudvärkochvillbaragrina. Men det behöver ju inte ni bry er om, puss!
2013-05-16 ? 19:37:00

Vad det är svårt att le när varenda liten del vill explodera i tårar

 
När det är soligt och torsdag passar jag på att bära pappas jeansjacka, min blommiga klänning och stickad tröja. Och ryggsäcken som alltid ramlar av mina axlar. 
 
Idag är det torsdag och jag går i skolan, åker runt på mammas härliga (och något sneda) elcykel, äter kompisglass, passar kramgoa lillis, slumrar i solstolen och och gör hemmagjord nyttoglass. Ja, det är ungefär det jag gör faktiskt. Och kollar på tv-serier i pyjamas också. Vad gör ni?
2013-05-14 ? 20:32:35

En liten tisdagsuppdatering

Igår var det dags för mammas spanien-resa och jag passade därför på att köpa sushi och extra goda cookies när vi var och handlade, som vi åt som avskedsmat. Och som till sist blev rester till min frukost i morse. Man får inte vara dum, inte. Fast hur roligt är det att veta att mamma befinner sig bland solsken och hav när det spöregnar hela dagen?
Annars har jag huvudvärk hela tiden och har sovit så fort jag kommit hem från skolan. Det är så tråkigt. Men en dag ska jag bli av med det här. En vacker, jävla underbar dag så.
 
Här har ni också det godaste jag har ätit på länge. Min middag som fick bli frökex med philadelphia-ost, nostalgi-tekaka, vanilj&rabarber-te och och grekisk yoghurt med äpple, lite honung och ett stänk kanel. Alltså förstå vad gott. Som glass. Okej nu låter jag som att jag åt världens gourmet-måltid. Men det gjorde jag ju nästan!
 
2013-05-13 ? 19:37:00

Det var sol, det var grönt gräs och jag bar långkjol.

2013-05-12 ? 17:17:00

Vi åkte till Sundsvall.

Jag och mamma hoppade i fredags in i bilen och styrde kosan mot Sundsvall, där vi brukar hamna nästan precis varje lov eller ledighet. 
Först tog jag min mormor under ena armen och mamma under den andra och spenderade dagen på Ikea och Birsta i ren tradition. Mormor var långsam, mamma ville överallt och jag var gnällig och trött i benen, för så är det alltid. Men det var mysigt och perfekt gosigt ändå.
Senare på kvällen skulle mamma träffa upp sina gamla klassisar, precis som jag kommer att göra om trettio år, jesus. Och jag satt med mormor & morfar i deras mjuka skinsoffa och tittade på tv innan jag gick in till stora huset igen.
 
Sen blev det lördag och jag åt frukost. Som ni förstår måste dokumenteras. 
 
Först regnade det och vi var ledsna, men sen kom solen så vi åt grillat med morbror, moster & kusin.
 
Jag pratade med några av hästarna.
 
Och katten som ni ser här.
 
Och gräset var barfotasommrigt.
 
Och solen sken så att mina solglasögon kom väl till pass.
 
Och såhär fint var det. Vi satt på bron i solen tills...
 
... vi åkte hem igen på kvällen. 
2013-05-12 ? 14:10:00

Jag kommer föralltid att älska ikea.

Och det här är ibland det godaste jag har ätit. Det smakar nutella, daim och himmel ungefär.
 
2013-05-09 ? 14:15:28

För att fira in några lediga dagar.

 
Igår tog vi cykeln, grillen och filtar med oss, handlade det godaste sommargodiset som finns i hela världen och satte oss på österängen. Det var mysigt, kallt, blåsigt, gott, trevligt och nostalgiskt för det var på pricken (nästan) ett år sedan vi satt på tåget på väg mot den bästa klassresan i hela världen (mycket hela världen just nu, men så känns det).
 
Idag vet jag däremot inte hur jag känner. Jag är sån ibland. Ett komplicerat freak. Som ska äta frukostlunch.
2013-05-07 ? 22:57:32

Blomkrans.

Jag läste på någon blogg att det fanns blommor som ovan på panduro, så jag gick dit och köpte två paket för 19 kronor styck och pillade ihop den här blomkransen. 
Den blev lite som den blev, men sånt är det ju med hemmagjorda saker så jag antar att det har sin lilla charm. Sin lilla krokiga, snea och amatöraktiga charm alltså.
2013-05-07 ? 19:21:40

Alltså himlen är jätteblå och jag är jättevarm.

Jag var hemma igår. Eller i exakt en lektion var jag på skolan innan jag åkte hem och sov och sov i soffan. Sen såg jag solen ute och satte mig där tills jag sov och sov igen, och vaknade upp med några fräknar. 
Hela tiden försökte jag intala mig att det kan vara bra och mysigt med en hemmadag, men jag vill inte ha en hemmadag om hemmadag betyder huvudvärk. 
 
Idag däremot var mitt huvud piggt och till och blomkrans-klätt. Det var först skola och sedan dess har jag endast sörplat smoothie och lapat sol i mina blommiga shorts. Och sprattlat med mina fötter i solen. Jag tror det är vår nu. Och sommar.
 
Nu ska jag ut på promenad runt sjön. Jag ska gå långt och länge. Väldigt.
2013-05-06 ? 19:58:00

Jag har köpt nya solglasögon.

Och det är monki och gina tricot jag ska tacka för mina kommande google-brännor i sommar.
2013-05-05 ? 23:19:42

Jag gillar verkligen helger.

Det gör jag. För ibland kan man äta gott mest hela tiden. Som smält vit choklad ringlat över hallon, banan och rivet lime-skal, eller göttefrukost ute på bron. 
 
 
Sen kan man extraknäcka lite smått på att vara barnvakt och putsa fönster. Men mest satt jag på bron med lillis och här visar han exakt hur mycket han älskar mig.
Och här är han bara övergosig. Som alltid.
 
Sen kan man cykla in till stan med några härliga filurer, köpa med middag och sätta sig lite vart som helst och inte komma hem förrän klockan tio på kvällen, en söndag.
 
Och efter det passar en het och alldeles för lång dusch, en stor kvällsfika och minst fem avsnitt av en bra serie väldigt väldigt väldigt bra. Och vips så har du dig en söndag som inte alls bestått av seghet, ångest och massa plugg. För allt sånt har jag struntat i idag.
2013-05-04 ? 17:12:51

Och så gör man det bara.

För att fredag i min värld innebär bubbelchoklad, tjat om filmkväll med mina bröder och sedan somnar man i soffan fem minuter in i filmen och vaknar inte förrän klockan fem på morgonen då man undrar varför man inte kan röra nacken, tills man inser att man har somnat på en liten liten mjukfotboll. 
 
Men lördagen kan bli allt bättre. Jag cyklar till pingst och där släpps jag inte in för brandbilar, ambulanser och poliser yrar runt och jag fattar ingenting de närmsta 20 minuterna som jag tillsammans med andra second hand- shoppingsugna människor står ute och fryser.
Sen besöker jag och mamma stan och det bästa av allt var brownie-McFlurryn och dom saltaste pommesarna som jag fick med mig hem. För vårskorna och solglasögonen som jag köpte lär nog stanna i sina påsar ett bra tag då solen inte alls har visat sig.
 
Nu har jag en sån där stund då allt jag vill, orkar och gör är att krypa ner under täcket, starta en världsbäst serie som sällskap och krama min gamla apa. Han som alltid följde med mig och som alltid fanns i närheten för kramar när jag behövde det allra mest i mina yngre dar. Men han finns ju nu med. Lite slitnare, lite äldre och lite dammigare. Men jag har honom ju. Och dom som säger att man inte kan älska materiella saker är dumma för han är det bästa materiella jag har. 
 
Och just nu drömmer jag om baguetter, parma-skinka, tsatziki (jag orkar inte ens kolla upp hur det stavas) och grekisk yoghurt med hallon. Så det ska jag äta ikväll. Och grillat. Det är ju lördag trots noll solstrålar, nackspärr och utebliven second hand-shopping. 
 
 
2013-05-01 ? 23:57:00

Första dagen i maj

Efter en valbog med familjemiddag, lite roligheter, kyla utan majbrasa, promenad, statoils torraste kanelbulle klockan halv fem på morgonen och att vi inte skulle sova men somnade så jag fortsatte sova jättejättelänge idag och drabbades sedan av akut "fånga-dagen"-ångest och gjorde massor av småsaker resten av dagen. Promenad, te-handeltur på mammas räsercykel, mini garderobrensning, filmmys i sängen och sånt jättenödvändigt. 
 
Jag sov och sov och sov. Och såg på serier i pyjamas.
 
Melon och minifötter på fötter.
 
Sockpussar. Och dom där aporna lyckas jag aldrig bli av med. Lillebror insisterar jämt att dom ska befinna sig i mitt rum. Jag klagar inte.
 
Te från en blåsig cykeltur och komplicerad logik.
 
Jag längtar efter sommar nu. Och sådär fin var min klädsel idag. 

Resultat av rumsstädning. Nu måste jag sova, inte för att jag kan eller vill men för att jag måste och borde och ska upp jättetidigt imorgon. 

Om

Min profilbild

Hanna