//www.hscripts.com --> ad>
2013-06-30 ? 23:20:23

Min lediga helg

Det är med sorg som jag meddelar att jag inom den närmsta tiden kommer att vara internet-lös, och jag har på riktigt sjuttioen minuter på mig innan mitt kära nät tas ifrån mig. Därför tänker jag ägna dessa minuter åt att läsa bloggar, se på serier och blogga utav bara tusan. Men först en liten resumé av mina senaste dagar, åååå vad härligt det är med sommarledighet, glassar, sovmornar och allt annat som jag har sysslat med.
 
Jag har ätit yoghurt-glass med bästa toppingen hos Moa&Johanna och lillebror har allt varit lite extra gosig den senaste tiden. Sen åt jag och Johanna den godaste och enklaste middagen - nybakat bröd, färdiga kycklingklubbor och chips direkt från lokala ica-butiken. Så himla enkelt och gott att vi båda föll i matkoma nästan direkt.
 
Igår bar jag min nya kjol som egentligen är en klänning men som i framtiden ska sys om till en blus tillsammans med en vit t-shirt, flätat skärp och trasiga converse. Det funkade fint.
 
Sen fyllde ju mamma år idag och det firades med besök, tårta och sång, och solen gjorde mig alldeles röd om kinderna.
 
Och på kvällen tog jag med mig två vänner till lillsjöns brygga, vi satte oss på en filt, åt jordgubbar och choklad och fick besök av världens sötaste ank-bebisar med sin mamma. Ååååå jag älskar dom
Nu ligger jag i sängen och laddar inför min sista vecka på brunkullan. Jag kommer sakna dom så himla mycket sen alltså.
2013-06-30 ? 22:49:19

Idag är det din dag och jag tycker om dig för att du är som du är

Idag fyller min konstigt underbart fantastiskt underligt glada tokiga gosiga mysmamma år, grattis och tack för att du är som du är! (och för att du köpte nya skor till mig härmodagen) Dig håller jag hårt i, mamma!
2013-06-29 ? 16:56:02

För gott!

Sånna här konstiga degklumparna har jag ätit alldeles för många av den senaste veckan. Det är smördeg fyllda med en kletig röra av äppelbitar, kanel, socker, smör och mandelkross och det är hur gott som helst.
 
2013-06-25 ? 21:02:11

Titta! Titta vilka vänner jag har!

Igår fick det bli en lång redovisning av hela min helg och därför behövde min blogg en liten återhämtning. Därför kan jag bara meddela att gårdagen inte alls var fullt så proppad. Jag cyklade min väg till brunkullan, hälsade en sväng på Emmie och åkte sen in till stan. För Johanna & Moa har i veckan slagit upp portarna, eller närmare bestämt dragit med sig sin perfekta hemmagjorda försäljningsvagn, ner till östersunds torg och börjat sälja sin frozen (underbart goda och bästa) yoghurt. Därför var jag där på invigningsdagen. För att handla och bidra till deras försäljning. Genom att köpa tre stycken bägare av himmel med massa topping på. Förstå vad gott. Och förstå vad mätt jag var. Och förstå vad värt det var. Och förstå vad duktiga dom är. Och förstå vad dom ska skänka sommarglädje varje dag torget badar i solsken. Och förstå att alla som läser måste handla minst typ fem yoghurtar av dom här underbaringarna. 
 
Sen blev kvällen så händelselös att jag somnade med näven i ikea-chipspåsen (ingen bra nyttodag för mig alltså) framför en film och det var så himla underbart att göra det. Idag däremot har jag jobbat ett brunkullan-pass plus några timmar extra, sprungit vid storsjökanten och tänkte nu knåpa ihop något gott ur skafferiet, jag är så himla sugen på scones så det blir nog det! 
2013-06-24 ? 20:48:25

Ingen midsommar utan varken jordgubbar, sommarregn, sundsvall och barfotaben.

Det blev midsommar i fredags och för en gångs skull befann jag mig inte i en trång, varm och familjekaosad bil på väg mot ett soligt midsommarsundsvall där i tradition alla bästa släktingar väntar på oss, utan jag startade istället morgonen bakom jordgubbsståndet. Och jag kan berätta för er att definitionen av lycka är att köpa en stor starbar kingsize och mula i sig efter ett rörigt jobbpass.
 
Jag cyklade sedan vidare till farmor och farfar för att äta midsommarmiddag och jordgubbarna som de köpt av oss under dagen. Sen ville jag baka med mig en mini-paj också, bara för att farmor & farfar är dom bästa som finns och för att jag nästan aldrig firar midsommar med dom.
 
Sen blev det midsommarfirande med några vänner och jag lyckades sova tre timmar innan jag skulle upp och åka tåg. Det kändes helt enkelt för svårt att hålla mig borta hela midsommarhelgen så farmor & farfar satte mig på tåget och jag tuffade fram till resten av dom bästa jag har i mitt liv, där dom tydligen sysslade med lite av bilderna nedanför visar. 
Och det där med att fota mat verkar ha spritt sig till dom äldre generationerna för inte är det jag som har fotat den här maten iallafall. 
 
(Fast den här tårtan som mamma bakade har jag iallafall fotat. Och tre sekunder senare var den slut. Och två sekunder efter det klagade alla på matkoma. Tills min kusin Ida hämtade en burk nutella som alla skopade ur, fem sekunder efter det. Det är sånna vi är.)
 
Sen ville min minsta lillebror agera fotograf och lyckades fånga dom här på mig. Han är duktig han ♥
 
 
 
 
Och sen knäppte vi några på bara oss, min lilla gos.
 
 
I söndags vaknade jag och hittade minst nitton myggbett på mitt högra ben, det är rekord för mig det. Och sen hamnade vi som vanligt på Ikea trots att hela familjen hade lovat, svurit och beslutat att faktiskt lyckas besöka sundsvall utan ett birsta-besök. Jag antar att vi är för svaga och föll för frestelsen trots allt.
 
Annars kan man slicka mormors skålar och gå barfota när man hälsar på hos Nilssons.
 
Och klockan kvart över tio igårkväll körde vi upp på uppfarten hemma och jag spenderade den närmsta timmen promenerandes och gungandes med Johanna i telefonen. Sen somnade jag bums och det var hela min midsommarhelg det. Vad jag har ägnat mig åt idag tar vi en annan gång, för det här blev nästan alldeles för långt. 
2013-06-24 ? 20:19:00

Här är jag!

 
Jag ber så himlans mycket om ursäkt och förlåt gånger tusen för min jobbiga frånvaro dom senaste dagarna. Jag har egentligen inte sysslat med något speciellt men har ändå gjort så mycket. Men innan jag orkar sortera hjärnkontoret och berätta om dom senaste sommardagarna får ni tills vidare dessa nyknäppta solskensbilder på vad jag hade på mig idag efter jobbet. Blusen är vit, ny, i peplum-modell och passar så fint till mina blåblommiga byxor. Ja, mer kläder än så behöver man ju inte ha på sommaren och därför hade jag inte det idag. Nu ska jag hugga i en stor tallrik frukt och uppträda en stund i duschen innan jag återkommer här inne. En hård och gosig bamsekram till er alla!
2013-06-20 ? 22:53:40

Det blev många timmar det.

Just nu ikväll klockan 22.36 är en sån där stund när kroppen känns väldigt trött och fötterna nött (ja, fråga inte ens, jag vet inte vad jag menar). Jag har skramlat ihop tretton timmar i arbete både på Brunkullans äldreboende (♥) och med Emmie och jordgubbarna. Jag har förberett lite midsommarglädje genom att plocka sommarblomster till alla på brunkullan och packat ihop massor och massor och massor av midsommargubbar, så det var en fin dag ändå, på sitt lilla vis. Just nu snurrar och dunkar huvudet (ja, ni vet ju hur det är) och jag vill inget annat än att starta ett vänner-avsnitt och somna framför det, för imorgon ska jag upp igen till jordgubbarna för midsommarförsäljning och andra smått oklara festligheter innan jag på lördag morgon hoppar på sundsvallståget. Det blir så fint så.
 
2013-06-19 ? 23:05:00

Fluffig gräddmaräng

 
Jag har köpt en ny kjol och jag tycker att den gör sig alldeles utmärkt till ett vitt djupt uringat linne, en stickad tröja och bruna sandaler, eller kanske mina jeffrey campbells som nästan aldrig får se dagens ljus, dom oanvända stackarna.
 
2013-06-17 ? 23:03:29

Första dagen på sommarlovet

 
Idag började min dag jättejättetidigt när jag cyklade in till stan för en introduktionskurs inför min praktik på brunkullan. Imorgon börjar jag på riktigt och det känns som att det kommer att bli ett jättegosigt sommarjobb ändå. Efter kursen cyklade jag hem, mixade ihop en sommardrink med hallon, jordgubbar och päronsaft, lagade mozzarellabröd och somnade ute i solen. 
En promenad, en storhandling, en tupplur, en skål med jordgubbar och tre serieavsnitt senare sitter jag här och skriver av mig lite, ååå jag kan inte förstå att vi faktiskt har sommarlov nu. 
2013-06-17 ? 22:54:11

En spetsblommig krage rikare

När jag och Johanna var på kupan-besök senast bytte jag bort en guldtia för denna lilla krage som får vara en låtsasblus och kan smyga fram under mina stickade tröjor. Jag tyckte den var lite söt ändå.
 
2013-06-17 ? 00:05:25

VI HAR FÅTT SOMMARLOV!

 
Precis som den fina lilla anonyma gästbloggaren skrev tidigare har vi nu fått sommarlov. Sommarlov. Sommarlov och sommar. Det känns så otroligt fint och härligt och underbart och spännande och häftigt och vemodigt och konstigt och fantastistk och sjukt och gosigt och lite jobbigt också. 
Men ändå, det är sommarlov och sommarlov är alltid sommarlov. Jag ska gå barfota, vara ute sent, busa och gosa, äta gott, sola och skrika med dom bästaste vännerna jag har. Jag ska vara glad. För det är jag då.
 
Invigningen av sommarlovet hade vi klassisar på min altan i fredags och det blev grillning av allt från kolsvarta korvar till lyxiga köttbitar, röda plastmuggar var fyllda med dricka, skålar fyllda med popcorn och alla med ett bubblande glatt humör, folk åkte och folk kom, sjöng, grät lite och satt i skrubbar, där jag hade proppat undan allt stök som familjen lindström inte behöver skylta med för omvärden men vad gjorde väl det. Det blev riktigt mysigt ändå. Sen har Emmies hus varit platsen vi har befunnit oss på dag och natt och ikväll hade vi fikamys på min altan. Nu har jag proppat ipren och halvsover i soffan efter lillebrorsgos, det är exakt vad jag behöver just nu. För imorgon börjar sommarlovet på riktigt och jag inleder min sommarjobbsperiod på brunkullan. Jag längtar faktiskt lite.
2013-06-14 ? 15:37:58

Asså shieeeeettt

Det är sommarlov bitches!! Fattar ni vilket lyckorus jag har nu? Den bubblar från tårna till huvudet!

Ikväll ska hela skaran samlas hemma hos mig för mat och roligheter! Är så supertaggad!!!!!
puss!

2013-06-12 ? 23:27:00

Sommardagar

Såhär såg jag ut häromdagen. När det också var sommarsol, lediga dagar och shortsväder.
 
Alltså jag snarkar typ åt min lilla blögg just nu, den behöver lite återupplivning, precis som jag själv. Men ni ska veta att idag har jag haft en riktigt fin dag ändå. Skolan var kort och alla sommarlovsförberedde sig, sedan sken solen och det betydde ju såklart att gotta och ett solskenstäckt östersundstorg var platsen vi skulle befinna oss på, innan jag och Johanna tog en promenad, sällskapade och besökte hennes egenbyggda och framtida hus. Jag dör så fint det är redan. Sedan har vi cyklat, second-handat och spelat brännboll. Nu inväntar jag spontant sovsällskap och imorgon är vi lediga. Finnemang. 
2013-06-11 ? 23:15:00

Jag vill bara dela ut kramar och lära mig att hjula

 
Alltså om ni vill förstå min glädje just nu så tänk er att sista svåra jävliga och frustrerande provet är skrivet, jag har ätit typ två paket jordgubbar ralalaaa vad gott (sommarsvenska godingar dessutom!! Emmie jag älskar att du har ditt nya jobb, mer än somriga myggbett typ), vi har sovmorgon imorgon och om några dagar är kalendern proppfylld med långa gosemornar när väckarklockan snällt får samla damm, när sommarlovet föds alltså. Sen såg vi världens sötaste lilla gubbe idag också, som vågade att bli tårögd framför fyra okända tjejer, sånt genomfint måste man ju bara beundra. Och jag har dessutom köpt nya pyjamasbyxor.
Svårslagna härligheter om ni frågar mig. Aaaaaaaa det är som att äta piggelinisar hela livet långt, eller nåt. Okej jag vet inte vad jag skriver just nu för någonstans mellan lyckorusen över ingenting fast ändå allting och det första avsnittet av gamla desperate housewives som jag såg när jag skrev det här inlägget så börjar jag nästan bli lite trött. Och det var det länge sen jag var på kvällen.
2013-06-09 ? 22:28:44

Om fiskekvällar och sånt.

Här nere vid vattnet har jag befunnit mig så väldans många kvällar, och trots att jag har frusit så otroligt mycket  så var det på något sätt endå värt det. För jag hade med mig fika, te och filtar och mina fiskarpojkar. Sen har det ju blivit massor av jordgubbar också. Och på sista bilden är min lillebror som är gosigast i världen. 
Nu är det kväll och jag kryper ner i sängen framför en film, en skål jordgubbar och med myströjan på. Imorgon är det måndag. Den sista skolmåndagen av många framöver och den underbara känslan kan jag inte ens beskriva.
2013-06-08 ? 23:25:00

Såhär kan man klä sig dagarna innan sommarlovet kickar igång.

Alltså det är så himla fint med finväder. Och fult med fulväder. Men nu har det varit finväder och såhär har jag sett ut för någon dag sedan. Ni kommer inte att få se mig i långbyxor alls i sommar, det får bli min årliga tradition som jag absolut inte kommer att bryta. (Hoppas jag!) För shorts är bäst ingen protest. (Vilken tönt jag är, jag som nyss high-fivade med hela familjen också. Trodde jag hade mognat)
2013-06-08 ? 21:21:08

Att man kan ha det så fint.

De senaste dagarna har varit en ordentligt och genomfin förrätt till själva huvudrätten och efterrätten som kommer nästa fredag, och den längtar jag verkligen efter att få hugga in på. (Och nej, jag pratar inte på riktigt om mat, det är en metafor kära vänner) 
Jag har mest sysslat med sommarlovsgöra, dvs fånga dagen och lulla på med lite vad som helst. Sen har jag hjälpt Emmie med hennes jordgubbsförsäljning de senaste tre dagarna, cyklat massa svängar, umgåtts med en näve goa vänner, druckit te vid sjön och tittat på studentmössorna på deras dag. Nej, om det här bara är försmaken av sommarlovet har jag verkligen ingenting att klaga över.
 
Nu anlände jag precis hem från de röda bären och vet ni hur himla tragiskt det är att behöva kasta iväg sextio liter jordgubbar, bara för att de har blivit övermogna? Annars gillar jag det där, att stå och pilla på gubbarna, smygäta och vara i vägen för Emmies arbete. Man kan ju faktiskt undra lite vad jag håller på med när jag står där...

Nej, nu ska jag med och fiska, och te-termosen följer självklart med!
2013-06-05 ? 00:56:43

De senaste sommardagarna

Några mobilfotade ögonblick från den senaste veckan är vad jag har lyckats skramla ihop till detta lilla inlägg. Jag har fått myggbett, mormor&morfarbesök, rotat bland mammas gamla kläder och hittat både det ena och det andra, och för att piffa till dagens sovmorgon klev jag upp tidigare, tränade, duschade jag gjorde allt jag kunde för att sega ut min morgon. Sedan skrev vi ettans allra sista matteprov och för att toppa dagen lite extra fikade vi i stan (och fick en gratis bulle!!!). Nu har vi fått dagars ledighet innan riktiga sommarlovet drar igång. Dra mig baklänges och spola ner mig i toaletten, så känns det ungefär. Så himlans väldigans fort det har gått.
2013-06-03 ? 00:23:00

Med dom har jag det helt enkelt som mysigast.

(Åh nej vilka bleka fötter, men jag jobbar på det!)
 
Mormor & morfar kom hit idag och det var så himla himla himla mysigt. Dom är så mysiga. När dom är här är alla mysiga. Det var så mysigt. Det blir alltid så mysigt. 
Sen hamnade jag på den där flotten idag igen, åt nutella och hallon idag igen, och somnade i solstolen, idag igen. Och jag har fått myggbett också. Alltså jag verkligen älskar det. Tre stycken kli-vänliga små prickar har jag samlat på mig. Jag tror att jag måste besöka lillsjön nattetid oftare i sommar. 
2013-06-02 ? 01:36:11

Det är faktiskt sant att det är Juni nu.

 
Nu är det sommar på riktigt. Svensk regnig sommar faktiskt.
Och imorse när jag och två andra sovkompisar hade vaknat blev det en himla fart för jag skulle ju köpa springskor. Sen sprang jag. Alltså jag log hela första lillsjön-varvet över att slippa skavsårsskor och kunna springa runt ute i solen istället för inne, tills jag var på andra varvet och insåg att mina skavsår kom tillbaka och världen blev plötsligt en mycket dystrare plats, med åska och allt. 
Men aldrig att jag tänker deppa på en lördag. Man för göra det bästa av situationen. Och alltså det här måste ju bara vara ett tecken på att jag ska kolla på film och äta nutella hela kvällen, tänkte jag och tog mammas elis med lillis där bak och styrde kosan mot ica. 
Sen hamnade jag och mina bröder (minus theo plus niclas brukar det ofta betyda så att ni inte får något om bakfoten här nu) ute på en flotte i lillsjön där jag sörplade te ur termos och gömde mig under en sjal för alla myggor. Men jag känner att är det sommar så är det. Då ska det sommarregna lite, man ska springa ute i solen, cykla och handla godsaker, ligga ute på en filt och genomlida myggterrorattacker och skvalpande träplankor på en dimmig sjö mitt i natten. Det är ju bara så som det ska va.
 
Och just det, imorgon kommer mormor & morfar från sundsvallis och det ska bli så otroligt genomgosigt att det är det enda jag tänker syssla med imorgon. Så då vet ni vart ni har mig. 

Om

Min profilbild

Hanna