//www.hscripts.com --> ad>
2013-02-25 ? 22:44:42

En sabla måndag bara

Efter varje dag ska man alltid känna sig stolt och nöjd över sig själv och sina prestationer. I mitt fall ska jag alltså ignorera det faktum att min tusen-kronors-miniräknare är försvunnen och ännu ej upphittad, att jag har haft stora planer på att ta tag i alla läxor ikväll för att få lite försprång, men som självklart inte blev av och att jag mest bara har ägnat eftermiddagen åt riktiga onödigheter. 
 
Jag har vandrat till ica för att köpa mumsigheter till hemmagjord musli...
 
... och någon form av flap-jacks.
 
 
Jag har fotat det jag valde att dra ner från galgen i morse, det är konstigt hur jag nästan aldrig väljer byxor nu för tiden. Sen slutar det alltid med att jag paranoid går runt och drar ner kjolen hundra gånger om bara för att försäkra mig om att halva rumpan inte sticker ut.
 
Sen har jag haft pyjamasmys och låtit mina tår dansa runt fritt. 
(Jag veeeet, ungefär tusende bilden på mina fötter och pyjamasbyxor)
 
2013-02-24 ? 22:15:00

Kan man ens ha känslor för material?

 
Om man kan hatälska materiella saker så gör jag defenitivt det med denna klänning. Den passar inte till något, är genomskinlig, tre meter för lång och allmänt onöidg men ändå kände jag att jag absolut behövde få med mig den hem och att den var värd sina 400 kronor. Kosta vad det kosta vill kände jag för stunden. Varför vet jag inte men just nu hänger den på en galge bland mina andra plagg och verkar inte ha några planer på att returneras. Vi får se hur det blir med den saken.
2013-02-24 ? 21:51:36

Jag ska lova mig själv att skratta så mycket jag bara kan, le så mycket jag bara orkar och vara mig själv även om jag inte alltid borde

I ett mörkt, tomt rum med fötterna i högläge och tårar som brände bakom ögonlocken. Där och då bara blev det så, så himla jobbigt och jag insåg hur himla mycket av den jag var har förändrats och låtit mina problem bli en sån stor del av mig själv att jag inte vet vem jag är längre. 
 
En lika mörk natt med stora vita snöflingor ringlandes från himlen, sittandes på två helt perfekta placerade stolar under ett tak någonstans ingenstans med en vän, bort från musiken och människorna. Det var bara så himla bra och allt som sas var så rätt. Som att jag egentligen har gått runt och väntat på detta fast jag inte vetat om det, för nu känns allt så himla bra. ♥
 
Nu skriver jag i gåtor här, men min helg har varit så fin på hundra olika sätt, bara att fira in helgen med mysmiddag och klassisfest, vakna och äta bananpannkakor och hallon till sen frukost, träffa vänner och en sen serie-tittar-natt hela lördagsnatten spikade upp denna helg högt upp på listan av härligheter den senaste tiden. 
 
 
2013-02-20 ? 20:37:07

Och även en händelselös onsdag som denna förtjänar en uppdatering

 
 
Lite såhär har jag skuttat runt denna onsdag. Den där tröjan alltså, den har jag på mig i vått och torrt, sommar som vinter, för den värmer ju så himla bra. 
Inatt sov jag sämre än jag har gjort på länge (tack vare all övertänkarhet och huvudvärk) och behövligt nog stannade jag hemma på förmiddagen för att ta igen alla stulna sovtimmar. Ändå känner jag mig dödstrött redan nu, så jag ska göra iordning en stor bricka med kvällsfika och sedan dunsa i säng. Jag tänker mig smoothie med hallon, en stor kopp te, fruksallad och något mumsigt bröd eller gröt. Där drunknade jag nästan i mitt dreggel, så gott det lät!
Imorgon har vi matteprov mot min vilja och jag för att förbereda mig ska jag ha vänner-maraton, det är möjligt att det är den bästa metoden inför ett prov.
2013-02-19 ? 22:26:00

Idag stal en frisör mina hårtoppar, jag har åkt långfärdsskridskor för allra första gången och druckit ungefär sju koppar te

 
Jag känner att min blogg är lite som en svensk sommar just nu. Man väntar och väntar och väntar på det där härliga solskenet och värmen men det dyker aldrig upp. Istället spöregnar det och myggor bits. Ungefär så är mina inlägg. Men tålamod är en fiskares bäste vän, kanske inte riktigt ett ordspråk som fungerar i detta sammanhang men just nu har jag inte mycket annat att erbjuda. Men en svensk sommar innehåller ju också glass i stora lass, smultron, kräftskivor, grillkvällar och surströmmingskalas så håll ut så kanske även denna lilla blogg kan bjussa till på lite hejdundrandes inlägg i framtiden. Kanske. Tills dess får ni hålla hårt i era paraplyer (i detta fall tålamod med mina otroligt usla metaforer).
 
Ikväll däremot är det jag och sängen, det bästa jag har. 
2013-02-18 ? 23:18:47

23.18

Nej, jag kom inte på en klyftigare rubrik än så.
Idag är en sån där dag där det inte spelar någon roll hur man vrider och vänder på sig, måste-listan blir ändå aldrig färdigcheckad, och hur kommer det sig ändå att det enda jag har lust att göra är att krypa ner under täcket och äta kakor? Det faktum att sömn på veckodagarna är en liten bristvara i mitt liv kan jag inte längre ignorera då till och med instagram lyckas dokumentera min trötthet. Nej jag måste hitta en lösning på detta.
Och om ni vill veta vad jag har gjort ikväll så halkade jag på hal is, har kastat iväg matteboken till andra sidan av rummet och ska äta en lite upp-och-ner middag i form av lingongrova med skinka-mackor (godaste), banan och hallonfruktsallad och hett te som jag redan har brännt tungan två gånger på. Genomgosigt. Åh jag vet inte ens vad jag sitter och skriver om, bäst jag återkommer i icke övertrött tillstånd. Nu väntar någon timme med chill och vila till. Och lite mysterieserie. Kalas!
 
Och där sitter jag i snön som en annan dumgök. Ni ser ju själva.
2013-02-17 ? 22:39:02

Lots of love from a girl in her underbara säng

Alltså. Nu är helgen redan slut. 
Jag inledde iallafall denna vad folk tydligen kallar helg, medans jag hellre skulle säga kort vilopaus, med att inhandla två gottepåsar. I den ena gömde sig en extraordinär sushilåda som jag avnjöt på den bästa matplatsen, mitt golv. Precis som i japan, eller vilka är det som äter på golvet? Jag gillar´t iallafall. 
Och om ni nu måste veta så avslutades min röjarfredag slumrandes framför en värdelös film med mina bröder.
 
I lördags vaknade jag (på riktigt) ovanligt glad och sprallig vilket jag absolut kände ett behov att dokumentera och fotografera. Jag menar, det är ju precis sånt här som lördagar är till för. Absolut nonsens och onödigt trams.
 
Denna blev min helgfrisyr
 
Och pyjamasen blev min helg-utstyrsel. Jag gillar helg.
Jag åt improviserad nyttofrulle och sedan befann jag och Emmie oss på en isbana där vi skridskoade runt en stund. Och därefter orkade jag endast att stoppa ostkrokar i munnen resten av kvällen. 
 
Idag kände jag mig akut shoppingnödig och drog därför med mig mamma till apan för att inhandla bland annat denna skjortilorta och sedan bjöd farmor & farfar på söndagsmiddag innan jag trampade iväg på trampen och nu har gjort magplask ner i sängen. Och nu kan ingenting få mig att flytta på mig. Ingenting. 
2013-02-14 ? 22:26:03

Jag har ju iallafall chokladen...

Alltså en kompott av alla ♥ dag (den mest ensamma dagen på hela året) och det faktum att det är på pricken ett år sedan det var vi som glada dansade runt på furan, skrattade och blev överpigg och utmattad av ai se eu te pego mitt i natten (min absoluta favvolåt, bara så att ni vet) kan bara sluta på ett enda sätt. Sittandes på sängen i mitt flickrum, ha förskräckligt fin musik i lurarna och äta choklad. Ja. Det var väl det jag hade att säga om den saken. Men en frusen promenad och utbyte av ord och diskussioner som trängdes inne i huvudet hjälpte iallafall lite. 
 
2013-02-12 ? 14:49:00

Trötthetsdag i pyjamas och tofflor

Eftersom att jag visst kommer att ha en riktig sov och slödag i pyjamas idag och inte ens orkar öppna en enda skolbok på flera timmar tänkte jag visa ännu ett fynd från pingstkyrkan i lördags. 
Den kostade mig 40 kronor och den är helt perfekt mysig, och förutom att jag råkade somna på en ostkrok med den inatt är den fläckfri.

2013-02-12 ? 05:14:56

Nattliga rapporteringar

Att sitta vaken halva natten medans alla sover, äta kakdeg i pyjamas och kolla på en sorglig film är verkligen inte det bästa en förvirrad tonårssjäl kan göra har jag precis insett. Alltså, det finns för många tankar att tänka på här i världen och i ett hus i lilla östersund sitter just nu en ensam vaken tjej och har just precis alla tankar som går att tänka på i huvudet. Hur som helst väntar en eeg-undersökning nu på morgonen och för att inte ge vika för sömnen (vilket aldrig har kännts mer lockande, jag är så trött) springer jag runt och bakar kakor, har högsta volymen i hörlurarna, duschat kallt och räknar minuter tills jag får krypa ner under täcket igen.
2013-02-10 ? 20:19:50

Varma gosehälsningar i pyjamas

Frusna solpromenader med röd näsa, pannkakskalas med grannar och vänner, chokladkaksbak, fina andrahandsfynd, sovmornar, sällskapskväll och pyssel inne i mitt rum är en liten del av vad som försiggick under denna helg. Nu laddar jag för vecka 7 genom att äta det godaste kvällsmål som finns, hallon och vaniljkesella och titta på filmer. Vecka 7 alltså, som för ett år sedan helt gick i dansen och roligheternas tecken och i år istället bjuder på prov och eeg-undersökningar. Livet som gymnasieelev (och yrselsjuk). 
2013-02-09 ? 15:40:15

Portföljen.

Åh vilket lyckorus som fyllde mig på vägen hem från dagens second hand-shopping medans jag sjöng med till musiken i mina öron och log åt mina fina inköp. Vilken tönt jag borde ha sett ut som alltså. Att hela världen såg ut som ett glittrande silverlandskap gjorde mig bara ännu gladare, trots att jag nästan förfrös fingrarna. Och även om jag egentligen är helt pank lyckades jag göra av med hela 150 kronor, bland annat den fina portföljen ovan för 5 guldtior. Nu har min stackars ryggsäck fått konkurrens. 
2013-02-08 ? 22:03:00

Ett virrvarr av frusna fingrar, solsken, frostbitna träd, kakor och för många tårar

Åh att sitta på bussen hem från skolan en fredagseftermiddag och veta att förutom dom där tråkiga läxorna i ryggsäcken behöver jag inte ens ägna en tanke åt skolan på två heliga dagar, den känslan är det inte mycket som slår. Jag gick hem och klättrade upp för att ta några chokladbitar i familjens gömma, sällskapade med lillebror och hans kompanjoner och blev sedan trött på mig själv. Så ut i kylan gick jag, kameran och hörlurarna en sväng här i lilla Odensala.
Sedan blev allt bara fel fel fel. Men vad gör man när allt går fel då? Ja jag vet inte vad ni gör men jag trampar på trampen tills jag inte orkar mer, bakar cookies, dammar av Vänner-boxen och dricker varm choklad i massor. Ungefär så. 
2013-02-07 ? 21:43:14

Konsten att göra torsdagen lite bättre:

Och ja, den satte sig alldeles där den skulle.
Nu ska jag äga ut Ellen på quizkampen och dunsa i säng med en stor semla i magen. Men först, ler ni inte åt detta är ni bara konstiga...
 
♥ Fredag imorgon, med sovmorgon och hela baletten!
2013-02-06 ? 20:35:38

Jag ska sova av bara tusan!

Dagens tröja var hallonröd och kommer direkt ifrån mormors garderob
 
Dagens humör var peppdepp, lite upp och lite ner och så var det inget mer med det.
Dagens bästaste i hela världen var detta. Inga ord i världen kan beskriva min lycka, nästan.
 
Dagens bästa nummer två är att jag just nu, klockan 20.15 ska lägga mig och sova. Som jag har längtat.
Dagens sämsta, eller mitt livs sämsta är som vanligt att jag aldrig har haft en endaste dag utan huvudvärk detta år... Jag bara... Jag förstår inte.
Dagens åhnejnubörjarjaggråtaochbliledsenöveringenting var att jag läste någonting som bara stämde så himla bra och var sådär jätterätt. Och nu skriver jag i gåtor här också, men så får det bli.
Dagens mest chockerande någonsin var att jag tränade i en timme och sedan belönade mig själv med den längsta duschen i universum ungefär.
 
2013-02-05 ? 20:44:00

Testa att gå en dag i mina skor, jag får till och med skavsår

Efter en liten yrslig incident har jag mest gått runt med ett ledsamt moln över huvudet idag. Jag trodde ju att det var över nu. Men som allt annat i mitt liv så blir det inte riktigt som jag hade tänkt mig, OCH JUST NU GÖR DET MIG SÅ HIMLA FRUSTRERAD! 
Men en drös med choklad, ett stort glas mjölk, lyxen av att inte plugga trots att vi har läxor och en mörk samtalspromenad nu ikväll fick väga upp för allt det gråa med min dag idag. Ikväll ska jag stanna uppe alldeles för sent bara för att jag inte borde. Ibland har man bara sånna dagar och jag ser just nu ingen anledning till att göra allt som jag borde göra bara för att.
 
/En som lever livet lite on the edge, eller nåt.
P.s Nu bara MÅSTE jag ju köpa mig ett fis-ljus!
2013-02-03 ? 22:17:07

Kanske, om jag springer tillräckligt fort kanske jag kan springa ifrån mig själv

Söndag, dagen då man sover så länge man bara orkar, äter upp alla godisar som blev över från lördagen, lagar godfrukost, har storstädning av rummet, tar tag i dom där läxorna, fotar ute i solen, i panik skriver ett ledset mail i hopp om lite.. ja, inte vet jag, jag vet faktiskt inte alls vad jag håller på med... och sen så somnar jag till ljudet av ett av mina favoritavsnitt av Vänner. Det är söndag det.
2013-02-02 ? 15:21:27

De senaste dagarna med utkast som aldrig fick bli inlägg

En torsdag "Eftermiddagar som idag då en ilande huvudvärk besöker mig som ett mörkt moln bara orkar jag ingenting. Jag har sovit sedan jag först kom hem från skolan och slängt av mig ryggsäcken och jag vill mest ingenting just nu"
 
En fredagsmorgon
"Jag ska strunta i att jag inte alls känner fjärilar i magen inför denna dag som tydligen hunnit blivit fredag, bära min bästaste och alldeles för välanvända tröja och överleva ännu en skoldag. Förrresten har jag lovat Ellen att vi skulle göra idag till en bra dag. Tjohej"

 
En lördag just idag 
"Jag har sovit alldeles för länge, startar ett vänneravsnitt, skriver in mina djupa favoritbloggar i sökrutan och gräver fram chipssmulorna som blev över från familjens fredagsmys igår medans jag var på annat håll i full färd med att tjuvlåna en ugn, dricka te, spela spel och prata nödvändigheter och onödigheter med vänner. Idag känner jag mig konstig och planerar därför att ringa långa samtal till mormor för att prata med min allra bästa vän, kanske ta en promenad till farmor & farfar och göra absolut inget nödvändigt alls. Om inget annat dyker upp detvillsäga. Men först ska jag dra ännu ett vänneravsnitt. Och ignorera alla oändliga klädhögar i mitt rum. Och det faktum att min vän i denna stund flyttar ifrån kvarteret bredvid mig ♥"

Om

Min profilbild

Hanna