//www.hscripts.com --> ad>
2013-04-29 ? 19:50:00

Vill ni veta några saker?

 
(Nu tänker ni säkert att äsch, jag vet redan allt. Och det gör ni säkert, men oroa er inte, att jag har fisktår har jag faktiskt inte nämnt en enda gång!)
 
♥ Jag blir alltid kissnödig vid fel tillfälle. 
 
♥ Jag har på något sätt funnit ett intresse för rådjur och bambisar. Har alltid en som bakgrundsbild på mobilen för dom är bäst. 
 
♥ Jag hatar tuggummi och när andra borstar tänderna. Fråga gärna varför men jag har inget bra svar. 
 
♥ Om någon skulle ge mig en lussebulle eller en trekantig club-sandwich-macka skulle jag nästan påstå att vi inte är vänner längre. Eller jo, men så mycket avskyr jag dom. (Resan till Hongkong för några år sedan dödade min framtid med trekantiga mackor och lussebullar är ju bara vidriga och kommer aldrig att sätta sin fot i min mun) 
 
♥ Jag startar alltid en bra serie på datorn bredvid mig i sängen innan jag ska sova, för då känns det inte som att jag somnar ensam. Och så är det ju trots allt det bästa jag vet. Nästan. (Sen vaknar jag på morgonen med en överhettad och död dator, men sånt är livet hörrni. Sånt är livet.)
 
♥ Jag gillar också sovmornar, solljus, skratt, sushi, shopping, sommarlovsnattsäventyr, smoothies, sötsaker, second hand (och insåg precis att alla ord börjar på s, så då blir det ju helt fel om jag fortsätter med vänner, glass, mormor&alla andra gamlingar, smörjkrämer, kramar, nybäddade sängar och julafton även om det också är bland det bästaste som jag vet) ♥
 
♥ Det går nästan inte att äta choklad och kakor utan ett glas mjölk. Inte för mig iallafall. 
 
♥ Jag är sämst i världen på att äta middag.
 
♥ Jag dejtar i smyg Harry Styles. Han vet bara inte om det än.
 
♥ Jag är otroligt talanglös. Jag kan inte spela instrument, måla, sjunga, rida, baka... Blablabla. Men jag kan konsten att sova, oroa mig för ingenting, dagdrömma för mycket och skratta eller skrika helt för mig själv. 
 
♥ Varje söndag tänker jag att "idag ska jag möblera och göra om hela mitt rum. ååå det ska bli så mysigt och pysigt och bäst." sen plockar jag upp mina smutsiga strumpor från golvet och känner mig sedan ganska nöjd med vad jag åstadkommit och slutar där.
 
♥ Ni vet att jag är läxolös när jag har tid att sitta och hitta på sånt här nonsens mitt på en måndag. 
2013-04-29 ? 19:38:00

Om idag

Alltså jag har serverat blöta muffinsliknande hepatit-bärare till hela klassen. Pappa har fått ett träd på läppen och ser ut som en roligt troll. Jag halkade till i duschen och slog i mitt blåa knä. Vi hade en lång sovmorgon. Imorgon är det valarnas borg (hehehe). Blondinbella är gravid. Jag har sett tolv new girl-avsnitt. Mitt vaniljte blev för starkt att jag inte orkade försöka dricka upp det. Och igår träffade jag en okänd gubbe som ville att jag skulle bli stridspilot.
Kom inte och säg att måndagar är gråtråkiga (säger tjejen som för prick en vecka sedan räknade upp massor av anledningar till att måndagar aldrig är bra, men mitt humör går upp och ner, okej?)
Vinkvink från tjejen som förgiftar klassmedlemar, tar bloggarnas liv på för stort allvar, skrattar högt för sig själv, är dotter till en fläskläpp och som ska bli pilot.
2013-04-28 ? 23:21:07

En sysslolös helg som inte blev så sysslolös.

Det blev en sovfredag med chipsskålen på magen innan lördagen tog över med träning, huvudvärk och till sist restaurangbesök och cykelåkning i mörkret med klassen. Sedan såg jag ungefär hundrasjutton avsnitt av New girl innan jag somnade upp och ner i sängen, och vaknade sedan konstigt nog ner och upp i morse. 
Jaja, idag var iallafall den första söndagen på miljoner år som jag inte befunnit mig i en grop av skolböcker, och hur firade jag då det då? Jo jag bakade missbildade muffins, tränade och spenderade sedan fem timmar i en bingohall med pengar-ansvar och whalkie-talkies. Aldrig har jag ansvarat för så mycket pengar. Aldrig har jag känt mig så missplacerad och förvirrad och aldrig har jag varit så kissnödig. Och inte vann en enda av de mini-tant och farbröderna som jag i smyg hejade på heller. 
 
Nu dricker jag te och äter mango, tittar på mera New girl och gör allt jag kan för att få bort ljuden av "nummer 74- sjuuuuua fyyyyyra" ur huvudet. Aldrig mer säger jag.
Och jag vill bara förtydliga att alla nämnda nummerantal i detta inlägg inte på något sätt är påhittade.
2013-04-28 ? 23:06:10

La primavera

Dessa och tillochmed cyklarna och solglasögonen har plockats fram. Detta älskar jag!
2013-04-26 ? 19:03:00

Precis när jag har bestämt mig för att det är vår börjar isbitar falla från den himla himlen

Men nu är det vår. Det måste ju vara det, för jag svettas i vinterjackan, fryser i vårjackan, längtar till sommarlov och vår gräsmatta är geggigt blöt av bortsmält snö. 
2013-04-26 ? 17:58:00

It feels like a perfect night to dress up like hipsters

Igår gick jag hem från skolan med en Johanna som sällskap, kardemummabullen i ena handen och en påse monki i den andra.
Idag vaknade jag tidigt för frukostshopping med mamma innan skolmöte och sedan befann jag mig i biblioteket med min frukost och dator framför mig, innan skoldagen drog igång. Nu töntdansar och firar jag att jag överlevde matteprovet i köket till Taylor Swift´s 22 tillsammans med hatten som jag köpte igår. Alltså även. En hatt?
Crazy hat-lady. 
2013-04-24 ? 20:06:52

Jag orkar.

 
 
Jag ville bara säga att jag har någon form av kaos-onsdag-eftermiddag och önskar sådär jätte himla mega hårt att jag kunde få bli fri min huvudvärk som alltid följer med mig. Jag orkar inte äta middag. Jag orkar inte plugga. Jag orkar inte städa mitt rum även om jag verkligen borde. Jag orkar inte vila. Jag orkar ingenting nu. Så därför ska jag promenera. Det orkar jag. 
2013-04-23 ? 21:51:00

Precis exakt nästan som alltid.

Idag har jag spenderat timmar i skolan, som alltid.
Studerat matematik, som nästan alltid.
Promenerat, precis som alltid.
Fixat världsbäst tv-serie-fika, som exakt alltid.
Och landat med en duns i sängen, som jag alltid gör.
Min säng som inte bara agerar vagga om nätterna utan också garderob, film-och seriehörna, skrivbord och kontor, datahörna, hylla för mina krämer, matbord för kvällsfikat och toalett. Okej inte toalett då, men annars används min säng till allt möjligt. Såhär ser den ut just nu, fast jag sitter i mitten av allt och har sölat honungschoklad igeeeeeeen.
 
2013-04-22 ? 22:04:12

Jag äter inte människokött! Jag lovar!

 
Måndagar är ju alltid måndagar men denna måndag var en konstig måndag. En väldigt väldigt väldigt konstig måndag och jag vet inte riktigt vad mitt huvud känner angående denna konstiga dag.
Långa lektioner som var tråkiga, klassfika som var gott och som grädde på alla choklad-slisk-kanel-och-strössel-bakverken kammade klassen hem 10 000 (tiotusen!) kronor och det var såklart bäst. Precis när jag var på gränsen till "måndagar är ju inte så farliga ändå"-humör hittade jag mig själv i Wargentinposten där jag tydligen svarat, och jag citerar tidningen, "Hmmm... Det där med köttet" Till frågan "Äta människokött hela ditt liv eller spendera resten av ditt liv med Alex mamma i solsidan? ". Bara det att mitt riktiga svar egentligen var "Ja INTE det där med köttet iallafall!" Jag har ingenting emot Alex mamma, hon är ju tillochmed lite söt.
Så ja, klassen blev flera tusingar rikare och jag fick ett nytt (FALSKT!) rykte som människoätare efter mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna angående detta längre.
Men jag har ätit kakor i massor idag och spenderat hela eftermiddagen i onepiece så på den fronten kan jag iallafall inte klaga. Men ändå. Måndagar är ju aldrig bra på riktigt. Kom ihåg det. 
2013-04-21 ? 22:34:22

Jag har haft en sån solig helg.

Såhär kan man vakna på en lördag. Sen tog jag en cykeltur till pingst, en gåtur till ica och en lång omväg runt halva odensala innan jag kom innanför dörren igen.
 
Det bästa med helg. Ingen annan var hemma heller, så jag kunde stöka runt bäst jag ville, med hög musik och deg i munnen.
 
Sen fotade jag ju mina inköp som ni sett, och bakade vit choklad-cookies utan kakao. Det blev gott det med, för nu har jag ätit upp hälften alldeles själv.
Sedan hann aldrig andra halvan av dagen fotograferas, men jag trampade på trampen, pysslade lite med ingenting och middagen intogs hemma hos Emmie. Sedan drabbades jag av dunderhuvudvärk (jepp, ungefär alltid) och somnade mycket tidigt och mycket tråkigt.
 
Sen vaknade jag upp i samma säng och det hade blivit söndag igen. Jag tror att jag blir kär i mitt täcke när solen lyser på det. 
 
Söndag betyder alltid pluggdag och städdag i pyjamas, men eftersom att solen faktiskt ville skina blev allt lite härligare ute på bron. 
 
Sedan blev det gilldags och promenad-dags. I prick 3385 steg hann jag gå innan mitt skavsår kom tillbaka och jag fick gå hem.  
 
Och som alltid avslutas söndagar med gofika och film. Vecka 17- jag är redo!
2013-04-20 ? 14:07:10

140 kronor

Detta är resultatet av förra lördagens konstiga second-hand-runda. Den röda saken var från början en långklänning men jag tog saxen och tråden och gjorde om den en smula. 
Idag däremot hittade jag inte en enda pryl, och jag gissar på att det är min tomma plånbok som hade ett finger med i det spelet. Den skrattar säkert ondskefullt just nu, skulle jag tro.
2013-04-18 ? 22:10:41

En väldans massa torsdagar idag

Idag var det provtorsdag, huvudvärkstorsdag, gråttorsdag, mystorsdag, sytorsdag och promenadtorsdag.
Och jag lovar er att precis i denna sekund hör jag en fluga surra vid min lampa- sommar?! (Nu släppte jag ut den genom fönstret, trot ni att den dör på grund av mig då?!?!?!)
Nu ska jag reprisa gårdagens kvällsfika som jag fotade precis innan mitt nya mystäcke från åhlens sölades ner med varm honungschoklad. 
Flera torsdagar i en, ett flugmord och chokladsöl, ja det kan nog funka som ett dugligt blogginlägg ändå. 
2013-04-16 ? 22:47:35

Så roligt kan man ha det en tisdag i april.

Jag känner att jag egentligen borde skriva ner några korta rader här innan jag droppar dead (eller mest dö-trött) på min kudde tills jag måste vakna och snooza så länge jag bara kan. Men jag har egentligen inget spännande att dela med mig, och den största höjdpunkten med eftermiddagen var väl egentligen att jag äntligen, äntligen lyckades lösa det där svåra fysiktalet efter ett stort antal slag i bordet, klipp i tyg, drag i håret och desperata gnäll-ljud för att min familj skulle skänka sin omtanke och tycka synd om mig. Men det gjorde dom inte. Inte alls faktiskt.
Så jag tar en stor tugga lingongrova, en klunk smoothie och kastar hårt, aggresivt och trött in handduken för denna dag. 
2013-04-15 ? 23:49:11

Det blev typ vår idag

Och jag bar min nya blus, kjol och unnar mina fötter extra frihet i mammas allt för stora skor. Nu är det bara tolv minuter kvar av denna måndag och dom ska jag spendera framför vänner igen. För ni vet ju hur mycket jag tycker om dom.
 
2013-04-15 ? 22:48:25

En liten röd alldeles fnittrigt perfekt lillebror

Alltså egentligen är det bara en vanlig måndag och dom vet ju vi alla hur dom är. Men åååå vad jag älskar den här lilla minimänniskan just idag. Och varje dag. 
2013-04-14 ? 22:08:00

Idag fick jag veta att jag har levt i 6 038 dagar och de två senaste spenderade jag såhär

Idag har jag hållit hårt i onepiecen, glasskålen och fysikboken. Det är söndag och jag kan inte minnas när jag sist bröt mina söndagstraditioner, och icke heller idag. 
Men vilken lördag jag hade då. Inte för att byta ämne helt, men ni vet "har jag pengar hittar jag ändå ingenting jag vill köpa-tänket"? Det mottot följde jag under gårdagens intensiva second hand shopping, bara det att det hela slutade med en söt tant som klädvakt medans jag sprang hem och tillbaka för mer pengar innan jag återvände hem igen med en fullpackad pingstkyrkan-kasse. Sen spenderade jag timmar i soffan innan några av oss cyklade till Johanna där det sällskapades, spelades, sjöngs och fikades, allt av högsta kvalitet som alltid. Sedan somnade jag innan jag landade i sängen och vaknade för att äta långfrukost och se på film (innan jag gjorde ovanstående söndagsbestyr då)
 
Alltså är kesella med honung, hallon och mandel. Annars gör jag det åt er.
2013-04-12 ? 23:41:00

Som att inte se tydligt eller höra dåligt fast på ett helt annat sätt

Gammal tröja. Ny jeansväst. Tonat men oförändrat hår med namnet Praline.
2013-04-12 ? 22:33:08

Hur kommer det sig att jag på fredagar alltid känner mig helt död?

Alltså, vilken urusel och värdelös blogg-matte jag är nu för tiden. 
Kameran har legat i min allt-i-allo-korg hela veckan och jag har ingenting att skylla på förutom långa skoldagar och trötta timmar hemma. Och så promenerar jag mest hela kvällarna långa också. Lite överallt går jag i för stora, trasiga skor, med musik i öronen och samlar på mig ytterligare skavsår. (Det kan jag lova är den sista gången ni hör mig tjata om skavsår på en lång tid, lovar, promise och prometo (nej jag googlade inte, joo)). 
 
 
Nu sitter jag i rentvättad pyjamas, luktar insmörjningskräm och funderar på vad som blir godast av min choklad&apelsinglass eller vanilj-teet med honung. Jag planerar att hitta en ny serie som jag kan förälska mig och sjunka in i de närmsta nätterna och imorgon ska jag vakna till en helfrukost, gå på second hand-butiken och träna innan jag startar min lördag på riktigt. Helger är så nedrans bra.
2013-04-10 ? 21:37:54

Jag dricker bara te och försöker gömma mig från verkligheten.

Jag befinner mig i ett litet ångesthål och tyvärr har jag tagit ut det över mitt så kallade framtidstal som ändå inte handlar om framtid i ämnet svenska. Nu håller jag mina tummar att det på något sätt löser sig. Inte för att jag skulle må bättre över det egentligen, men det skulle inbringa lite lugn i min av någon anledning kaosade hjärna. 
Såhär blir jag. Och ändå har jag bara gått två dagar i skolan och spenderat en dag hemma med huvudvärk, sedan lovet så hastigt lämnade mig. Det är nu jag bara vill gå till min trygghet- hoppa i pyjamasen och krypa ner i sängen med fika och film. 
Jag är så knepig jag. 
Och trött. Sov gott alla sovmorningspeople för jag ska starta morgonen klockan sex imorgon.
 
Det är såhär jag ser ut när jag är i skogen. Ifrån en liten ekorre eller annat kortväxt djurs synvinkel. Då vet ni.
2013-04-08 ? 23:14:18

Det känns inte ens kul längre.

Det hände sådär jättefort. Nu är det skola, tidiga mornar och för sena nätter, tung skolryggsäck och ångest som väntar den närmsta tiden. Och det värsta med att somna med huvudvärk är att veta att jag troligtvis kommer att vakna med huvudvärk om några timmar igen. 
Jag orkar inte.
Ja. Där ligger jag.
2013-04-07 ? 23:46:00

Ännu en söndag bara.

 
Och så hamnade jag under täcket, framför en film med en kopp te och mackor. Mina kvällar är så förutsägbara att jag nästan blir trött på mig själv. Fast jag skulle faktiskt inte vilja spendera dem på något annat sätt ändå. 
Förutom att ha ätit nutella, promenerat, haft söndagsångest, skrivit tal och fixat hår har jag faktiskt inte heller gjort något denna lovdag heller. Nu tar jag en stor klunk vaniljte, stannar uppe halva natten och förbereder mig för skolmaraton med målgång: sommarlov. 
2013-04-06 ? 20:57:09

En inlåst, snökaosad och frusen lördag.

Imorse fann jag mig i livskrisiga situationer. Och då menar jag det också. 
Först hade datorn dött inatt och jag hade ingen laddare, sen kliver jag upp för att stänga fönstret som jag somnat med öppet (och som fått mig att vakna med halv nackspärr och hackande tänder) och då ser jag till min fasa att det har snöat inatt! Dom känslorna som infann sig just då kan jag inte ens beskriva, nu känner jag mig bara otroligt sviken och lättlurad av vädergudarna (djävularna). 
Sen när jag hämtat mig från denna kris inser jag att jag har råkat drämt igen min dörr. Och det är ju helt normalt, förutom att jag igår skulle få nya handtag, vilket glömdes bort halvt in i arbetet vilket gjorde att min dörr var hantagslös en natt, och sen... ja, det gick inte att få upp dörren när jag hade stängt igen den. Inne kämpade jag, kissnödig och skakis. Vilken otroligt dum situation jag satte mig själv i kan man ju säga. Men jag skrek och panikade tills far kom till undsättning och jag kunde pusta ut.
Ibland känns livet allt lite extra underbart. (Det är nu ni ska tycka att jag är otroligt modig, nästan en liten hjälte om jag nu får vara sån.)
 
Fast nu är det kväll och det firar jag stort med den här lilla luringen. Och choklad&apelsinglass. Och ostkrokar. Och te. Och tofflor. Och film.
2013-04-05 ? 12:04:33

Varför lov är så himla bra.

Om någon frågar mig (och nu säger vi att ni gör det) vad som är det bästa med att ha lov så kan jag berätta det, för detta är i princip det enda jag gör under mina lediga dagar.
Bara för att fylla det lilla tomrum som börjar växa här inne, tänkte jag.
 
♥ Att varje morgon kunna göra fin-frukostar som mättar till sent på kvällen. Här har jag och lillebror våffelonsdag och jag orkade exakt en och en halv våffla + två klunkar smoothie.
 
 
♥ Inte bara hinner man tillaga måltider som är dugliga nog åt självaste kungen kan man också sova alldeles för länge på lov också. Och det är en möjlighet jag aldrig tackar nej till.
 
 
 
♥ Att jag kan gå runt med denna klädsel precis hela dagarna. Jag älskar tröjan och jag älskälskälskar byxorna. Det får plats minst två personer i dom. Tro mig, jag har provat. Det var förresten dom byxorna jag köpte när jag råkade börja prata spanska med en turkisk liten tant. Oops.
 
 
♥ Jag är ju lite utav en serienörd (helst ska jag se samma avsnitt flera gånger så att replikerna riktigt fastnar) så ni kan ju gissa vad jag håller mig sysselsatt med om lovnätterna. Fast ni behöver nog inte gissa.
 
 
♥ Det här. Vanligtvis är skolryggsäcken helt tom på lov. Då kommer nästan lyckotårarna faktiskt.
 
 
Ja, sen att man är ledig och kan göra precis vad man vill är ju också rätt fint.  
Hepphepp, nu ska jag på prommis! 
2013-04-04 ? 23:49:00

Nyinflyttade.

Ha den här ovanpå en vit t-shirt, en söt topp eller klänning och converse. Det vill jag.
 
Den här bara för perfekt, mjuk och köpvänlig för att lämna kvar den i butik. Och sen sydde jag på en knapp själv också. Jag kan jag.
 
Härmed tackar jag monki, mitt studiebidrag och mammas plånbok för att de två första vårplaggen är inhandlade. 
2013-04-02 ? 21:59:50

Det är lov och semester och påsk och hela faderullan.

 
Sen vi hördes av sist har jag ställt om klockan till sommartid, hoppat in i ännu en ny månad, firat påsk och suttit i solsken på en varm altan, kramats med mormor & morfar, skrattat och ätit allt du kan tänka dig och jag har spenderat alla mina vakna och sovande timmar med dom som jag innerst inne alltid saknar så att det gör ont. Och till sist knytit ihop lilla Sundvallsvistelsen på det Lindströmska viset- med en heldag svettandes och tjaffsandes på Ikea, den traditionen bryter vi inte. Jag har inhandlat något vårplagg mitt rum fick sig även lite våriga accesoarer för att hänga med i årstidsskiftet så att säga. Jag vågar nästan säga det rakt ut nu, nu är det vår. Det är vår och det känns förbaskat bra!
 
Om ni undrar vad jag gör nu så kan jag berätta att jag har landat med en duns på den plats där min rumpa passar allra bäst, i min egna säng och funderar helt ärligt på att somna nu på direkten. Trots att det känns som att jag bryter lov-reglerna då, klockan är ju inte ens tio?

Om

Min profilbild

Hanna