//www.hscripts.com --> ad>
2013-12-30 ? 14:56:00

Några av mina bästa julklappar i år.

I år hade jag egentligen inga stora önskningar under granen, men fick ändå flera fina julklappar iallafall. Här är några av dom.
 
- ljuslyktorna här och en hjärtskål. dock har jag inte direkt ett stort pamtigt rum och måste därför klura på vart de ska få plats.
 
 
- med tips från Cajsa fick jag dessa ögonskuggor samt ett rouge från makeupstore. då gäller det bara att lära mig hur jag ska använda dom också.
 
 
- den här filten är den absolut mjukaste i världen och jag har sovit inrullad i den, som en macka, sedan jag öppnade julklappen.
 
 
- dessa böcker låg visserligen inte under granen, och har inte heller kommit fram än, men de är beställda och på väg och jag längtar tills jag kan börja läsa.
 
 
- och den här blusen fick jag av mormor dagarna efter jul.
 
2013-12-29 ? 15:15:57

Jag myser.

 
Under mellandagshandlingen i Sundsvall svängde vi in på Lager 157 där jag bland annat hittade en tröja, underkläder och den här koftan. Så himla mysig är den.
 
Sedan vi kom hem från har jag spenderat mer timmar än det borde vara lagligt i sängen framför usla men underhållande serier, ätit gotta och mysit massor. Igår lämnade jag dock min lilla koja för en promenad och lite kvällsmys på annat håll och nu ska jag trixa ihop lite god mellis innan jag återvänder till kojan igen. 
 
2013-12-28 ? 13:53:00

Ni är för bra för att försvinna någon dag.

Att ni håller tal för oss och blir tårögda när ni vill visa er tacksamhet.
Att ni pratar stolt om era föräldrar och nu om era barn och barnbarn, och att vi alla kan fira jul tillsammans där du morfar växte upp, tillsammans med dina föräldrar på väggen.
Att du för första gången vågar visa dina känslor för oss på riktigt.
Att ni faktiskt, hur svårt det än är för mig att förstå, har börjat acceptera att ni blivit äldre och inte kommer leva för alltid.
Att ni orkar fixa er fina fastän det inte behövs och sen tåga in på middag och skratta längre än vad ni brukar vara vakna.
Att du orkar med allt ljud trots din jobbiga hörsel efter olyckan.
Att ni alltid välkomnar mig när jag kommer innanför dörren och kryper ner i eran soffa.
Att du mormor alltid insisterar på att köpa något fint till mig fast du inte behöver alls, och säger att du självklart ska göra det för att du tycker om mig, och jag förklarar att jag vet det och att jag tycker om dig mer.
Att du blir som en ungdom och kan båda smygdricka och smygröka någon gång ibland kring midsommar, och ändå är världens bästa.
Att du farfar har lärt mig så mycket av allt jag kan, och att du farmor alltid välkomnar mig när jag vill hälsa på.
Att ni alltid gör allt för oss, för mig.
Att jag har er fortfarande.
Mina finasta mormor & morfar och farmor & farfar. Jag vet att jag är lyckligast i världen för att ni lever och jag älskar er med allt. 
 
Min mormor & jag. Världens bästa på alla möjliga vis.
2013-12-27 ? 23:49:07

Här sover jag inatt.

Med en jättenalle, tofflorna, mitt nya påslakan och den mjukaste filten i världen, som jag fick i julklapp.
2013-12-27 ? 15:17:59

JULAFTON.

Julafton i år började hemma, med en julklapp i säcken bredvid sängen. Jag och lillebror tittade på sista avsnittet av julkalendern och därefter sysslade familjen med lite allt möjligt onödigt innan vi befann oss påväg mot ett nästan snöfritt Sundsvall. Där var det kalle anka, julmat, morfar höll tal (åh jag älskar honom så mycket), tomtebesök, uppläsning av julrim och klapputdelning, massor av mys i pyjamas, Tomten är far till alla barnen, svensson svensson och Astrids jul, och på annandag jul besökte vi mellandagsrean på Birsta vilket var så tröttande med en snabb lillebror, en långsam mormor och miljoner andra människor, att jag tog en lång himla sovmorgon idag. Men julen var så himla fin och jag saknar den redan, för det är så mysigt att äta julmatsrester i pyjamas, äta julkola hos mormor&morfar, pyssla med julklapparna och sova alldeles för länge
 
Min julklappssäck med julaftons första julklapp. 
 
Granen i sundsvall var något finare än vår lilla barrgren hemma. Den var så fin.
 
Jag satt bredvid söta mormor mest hela kvällen, och hon tog nog andrapriset i mest julklappar i år.
 
Här är kusin Ida också. Där bak pågår förberedelserna för middagen.
 
Tomten kom, och det var världens bästa tomte i år.
 
Mest av julklapparna under granen var till lillebror. Och av alla klappar, stora som små, var den här lilla lilla figuren från mig, den allra bästa enligt honom.
 
Själv var jag rätt nöjd med min julklapp från mig själv. Dessa tofflor från åhlens, haha. Men min ursäkt till egenköpta julklappar är att ingen annan rimmar åt mig. Och rim måste man ju ha. 
 
Här var vi. Denna bild är från förra året, i år var det nästan ingen snö alls. Men snö behövs på julafton ju!
 
Vi åt massor av julmat. Massor. Även denna var en gammal bild.
 
Choklad åt vi också. 
 
Älskar julen så himla mycket!
2013-12-23 ? 22:20:15

Det är dan före dan.

Jag vaknar och somnar om och vaknar och somnar om hela natten. Jag vet inte varför men jag vet att när jag äntligen kliver upp ur sängen har klockan redan slagit 13.50 och jag är sådär morgontrött och förvirrad. 
Vet inte alls vad jag ska göra med resten av dagen så jag startar en film och steker lite haloumi-ost och klunkar julmust till frukost. 
Åker en sväng med mamma för att handla men stannar i bilen och äter för många sura godisar så nu är min tunga svidig och ont, attans för imorgon väntar ju julbordsmaten som jag har längtat efter. Kommer hem, kryper upp i sängen och ser på julkalendern och tänker att man kan nog inte vara psykiskt stabil om man gråter till den.
Sen kommer lillebror in och säger "Ursäkta så mycket men skulle vi julpyssla?" Så vi julpysslar och klipper och klistrar och han delar med sig av sina fyraåriga funderingar och säger att han tycker om mig. Jag gör klart dom sista julklapparna och nu har jag parkerat mig under täcket framför bingolottos uppesittarkväll och längtar tills imorgon. 
 
 
2013-12-23 ? 20:02:43

Hur vi firar jul.

Varje år i mitt liv förutom två har vi firat hemma hos mormor, morfar och kusinerna i Sundsvall.
Jag och min lillebror brukade när vi var mindre sova tillsammans och vakna upp till varsin säck - Jag hade den röda och han den bruna, och däri gömdes den första julklappen. Därefter har vi alltid sprungit runt hemma, ätit julgröt till frukost, packat det sista, packat om, blivit osams, blivit sams och till sist satt oss i bilen innan vi efter fem minuter kommer på vad vi har glömt och vänder igen. Sen är vi påväg på riktigt, någon somnar, någon annan sjunger julsånger och en annan (jag) blir kissnödig var femte minut och vill stanna bilen längs vägen. 
Någonstans mitt på dagen kommer vi sen äntligen fram till gården, hälsar på alla, skyndar och packar upp alla klappar under granen, dom vuxna fixar maten och vi barn har mest sprungit omkring. Sen startar Kalle Anka som jag helt ärligt aldrg har lyckats sett klart under mitt sjuttonåriga liv, för något annat lyckas alltid komma i vägen. Och om jag ska vara ärlig har jag aldrig gillat tecknat heller.
Så blir julmaten klar allt eftersom och släkten tågar in till det gamla finrummet i huset och jag hittar mina gamla favoriter, och tittar skeptiskt mot alla röror och sillar som dom vuxna tycker om. På min tallrik finns julskinkan, mosters ägghalvor med räkor, lite gravad lax, en potatis, några köttbullar och en prinskorv. Och så dricker jag ju julmust. Och helst ska jag sitta bredvid mormor också, precis som när jag var liten. Min bästa favorit.
Sen väntas tomten som kommer in med sin säck, oftast i samma stund som morfar mystiskt måste mata hästarna i stallet, och delar ut klappar och läser rim samtidigt som mormor viskar i mitt öra vem som egentligen spelar tomte för i år. Efter all julklappsöppning njuter jag som mest av all julmys, vi fikar, ser på någon julfilm och myster. Oftast har jag också fått en bok som jag börjar smygläsa, och allt är bara så gosigt. Sen är dagarna efter bara långa vila i pyjamas/se på Astrid Lindgrens jul/stressa på mellandagsrean/äta resterna av julmaten - dagar.
Ett år åkte vi också häst och släde med morfar, ett annat var vi i Thailand och firade där och en gång firade vi hemma med farmor & farfar, och det var såklart himla mysigt när jag hjälpte farfar med julfisken och öppnade julklappar med farmor, men inget slår en sundsvallsjul, någonsin. 
 
2013-12-23 ? 01:36:08

Dan före dan före dopparedan.

Åh. Det är julafton om två, eller egentligen en dag och äntligen har vi dragit in en julgran och slagit in ordentligt med klappar. Och så hade jag och lillebror en pepparkakshusbakardag hos farmor & farfar igår. Sen stannade jag uppe till fyra på morgonen och rimmade, slog in julklappar och gjorde färdigt allt julgodis med Greveholm på skärmen. 
 
Pepparkakshuset blev lite sådär, men det var Theo som fick bestämma det mesta så det blev ju bra ändå. 
 
Idag ville jag inte klä ut mig till tomte själv utan tvingade på Theo sin dräkt också. Sen var han himlans nyfiken över sina julklappar. Alla röd-randiga paket är från mig där bak.
 
Granen hämtade pappa & farfar hem från stugan idag, och trots att det inte är en dyr och tjock kungsgran gillar jag den ändå.
 
Vi hann med lite inköp av dom allra sista julklapparna idag, fast jag kikade mest runt till mig själv då jag nästan är färdig med klappar för i år. Senare på eftermiddagen kom farmor & farfar hit på minijul och hade bestämt sig för att bryta traditionen med julmat och ville istället äta pizza. Okej sa familjen, och eftersom att jag ändå inte gillar pizza åt jag tomtegröt. Sedan utbytte vi julklappar och sa God Jul. Tänk att det är julafton alldeles alldeles snart.
 
Och pyjamasbyxorna då. I morse vaknade jag med ett ännu större hål, att det var omöjligt att använda dom, så ikväll tog jag fram nål och tråd och sydde en stund. Så nu duger dom nog i några dagar till.
 
Tomtarna för kvällen var vi två. Lilla lilla lillebror och jag.
 
Och nu sitter jag och sorterar jultofflor och fortsätter min andra omgång av Greveholm. Imorgon ska det sista inför julafton fixas och på julaftonsmorgonen åker vi tidigt iväg mot sundsvall för massor av julemys. 
2013-12-21 ? 01:27:57

Uppevakennatt.


 
Äntligen jullov. Äntligen börjar julklapparna falla på plats. Äntligen kan jag sitta vaken sent på kvällarna och slå in klappar, skriva rim, se på Greveholm och baka julgodis (exakt samma som förra veckan, fyra favoriter i repris fick det bli), och precis så firade jag in ledigheten ikväll. Efter att ha haft julavslutning, struttat runt i stan med för tunga kassar och fikat en sväng med en kopp chai och tre fina flickor. 
2013-12-19 ? 23:33:00

Jag vill ju att jag ska vilja och jag vill ju inte behöva stressa för det här är ju den bästa tiden på året.

Alltså jag tjorvar och bökar och stökar och fixar med det här julklappspusslet i år och det går liksom inte alls ihop i min trötta hjärna för det slutar alltid med att jag går och lägger mig för sent i min slitna pyjamas och tänker att "imorgon ska jag verkligen ta tag i allt och ha en riktig julmysardag". Så det har jag gjort nu och planerar att på riktigt ha en riktig julmysardag imorgon. För nu har jag tjorvat på varenda dag i en vecka utan att få någonting gjort, och ska därför både julhandla, göra julkort, köpa julpapper och slå in, skriva rim och baka pepparkakshus. Imorgon då.
Här var min pyjamas ny och fin. Det är den inte nu.
2013-12-16 ? 20:10:03

Något nytt.

Jag har köpt en ny blus och jag gillar den jättemycket. Armarna är alldeles fladdriga.
 
Idag har jag haft sovmorgon, spenderat lite tid i skolan, kikat runt i stan en sväng, smygätit julkarameller, gått en promenad, klurat på klappar och sörjt det faktum att mina julpyjamasbyxor har spruckit. Nu tänkte jag snart starta en julfilm och somna till den. Med en näve pepparkaksbollar och ett glas mjölk till.
2013-12-15 ? 20:37:00

Jag julbakade hos farmor & farfar i lördags

Chokladbräck med polka. Samma som varje år. Lika gott och lika enkelt.
 
Wienernougat med mandelspån. Farmors favorit och kanske min med.
 
En nyhittad favorit för i år som jag & Johanna hittade lagom till första advent-helgen. Polkatryfflar.
 
Och pepparkaksbollar kan man kanske kalla dom. Jag ska faktiskt göra ännu fler just nu. Mumma!
 
 
Idag är det tredje advent och eftersom att jag ligger lite på efterkälken gällande julförberedelser hade jag stora planer på att ta igen dessa idag, men jag sitter just nu klockan 20.34 nyvaken efter en två och en halv timmes nap och har inte fått ett enda julstök gjort. Först på tur är julklappslistor, beställa unicef-gåvor, lite dekoration av mitt rum, leta mina julvantar och julpyjamasbyxor, önskelistskrivande, julbakande och utfrågande av fyra familjemedlemmars klappönskningar. Det här kan bli en lång kväll det, och det har jag absolut ingenting emot. 
2013-12-14 ? 00:01:57

Mitt i decemberkaos

Jag har inte ens hunnit med att titta in härinne den senaste veckan, och jag har egentligen inte heller lyckats pricka in några decemberbestyr alls ändå. Det får bli i helgen det, då tänkte jag på ett eller annat sätt baka julgodis, börja på julklappslistorna, kika runt i stan för klappar (speciellt en film till farfar, men hur hittar man en gammal 50-talsfilm på videoband nu för tiden?), pyssla med julkort och mysa.
I veckan däremot kom jag hem efter en urgosig helg hos Cajsa. Vi struttade runt i stan, hade idolmys, åt golunch, tittade på basket, såg på film och julbakade en smula innan jag hoppade på bussen hem igen. Saknade du, du får mig alltid att skratta.
Ja vi åt massa gott hela tiden.
 
Sen har veckan mest bestått av skoljobb och sovstunder innan jag igår gick igenom stormen till farmor & farfar för övernattning och mys. Ni vet när allt blir för mycket och farmor & farfars historier om tant lärarinnan och joggingturer är vad man behöver efter att ha blivit bjuden på tomtegröt och tunnbrödstut. Och sen få somna i gamla lekrummet. Och idag stod luciafirande i kyrkan och på dagis på agendan och innan jag avslutar inlägget vill jag bara säga att min lillebror är den sötaste pepparkakan på jorden. 
2013-12-04 ? 21:59:00

fjärde december

 
Karlsson, jag, tekoppen och clementinerna tittar på gamla och bäste greveholm inatt. Fint. Och eftersom att Michelle fyller år idag (gratulerar lilla du!) vankades det mysfika på torgbrinken (obs och varning gammal fikabild ovanför). Så fint. Och i idag bokades umeåbiljetten inför helgen också. Vilken fin dag. 
2013-12-02 ? 20:45:00

Julbakslördag.

Vi hade bakhjälpare i lördags. 
 
Gaaaaaah hela december borde vara skolfritt, provfritt, ångestfritt och tårfritt så att allt bara var decembermysigt mest hela tiden. Och så var lördags, då jag & Johanna hade bestämt oss för att starta upp decembermyset i tid med årets första julbak. Och att vad som skulle bli chokladkolor med havssalt istället blev en plåt med fudgeliknande karameller gjorde inte alls speciellt mycket för vi har ju tjugofyra andra dagar att koka kola på. Och efter ett par timmars bakande hade vi alltså massor av chokladfudge, karamellfudge och chokladpraliner rullade i polkakross. åååvadgottmysjulimysigotteligottmysjuligt. 
Därifrån åkte jag hem med en stor burk karameller, en hes röst och krulligt hår. det var en bra kväll det.
2013-12-02 ? 17:11:46

Decembermåndag

 
Tre braiga saker med idag - ha sovmorgon och att vakna upp till ett avsnitt av julkalendern. att komma på att man nästan inte alls har några läxor att syssla med för dagen. att familjens nya kök stod på uppfarten när jag kom hem från skolan.
jag längtar efter att slippa diska i badkaret, att kunna dricka kranvatten i köket och att kunna julbaka! jag är så julpepp på mera julbak, julpyssel mitt i natten, att julhandla stickade jultröjor och tofflor, att hitta önskeklappar, att skriva julrim, att gå i stans butiker med julbelysning, att fylla önskelistan, att klä granen och fylla apelsiner med nejlikor, se på julfilmer, ha adventsfika och mysa i mina julpyjamasbyxor.
2013-12-01 ? 23:34:00

Det är första dagen

 
 
Det är första december och första advent idag och eftersom att jag vet om hur himla fort december går vill jag inte missa en sekund av allt julmys. Därför decemberbäddade jag rent sängen med mina jullakan i fredags, julbakade till julmusiksmys med Johanna i lördags, tittade på julkalendern med lillis, julvandrade i stan med Emmie och en kopp glögg och adventsmyste sen hos Moa med alla dom där och världens godaste julfika på bordet framför oss. Sen på middagsmenyn utbyttes thaimat mot tomtegröt, skinkstut och clementiner. Nu har december verkligen börjat och jag fyller på min decemberlista med mys hela tiden. 

Om

Min profilbild

Hanna